2024-05-04
Ha tavasz, akkor eper: 4 összetevős epres sorbet a melegebb napokra
Az elmúlt hetekben az időjárás már kacsintgatott a nyárral, ilyenkor pedig nagyon jól tud esni egy hűsítő desszert. Az epernek április és július között tart a szezonja, és a friss gyümölcsökből szuper sorbet készíthető. Mutatjuk, hogyan fogjunk hozzá!
Azt gondolnánk, hogy egy sorbet elkészítésébe csak a tapasztalt konyhatündérek fognak bele, pedig a hűsítő desszerthez nagy szaktudás, de sok hozzávaló se kell! Ugorjunk le a hozzánk legközelebb található termelői piacra egy adag friss eperért és citromért, ezt követően már bele is kezdhetünk a sorbet-gyártásba!
- 1 kg eper;
- 200 g cukor;
- 2 tk citromlé;
- 1 csipetnyi só
- Miután megmostuk az epreket távolítsuk el a leveleit és szárait, a nagyobb darabokat pedig vágjuk ketté. Rakjuk a gyümölcsöket egy turmixgépbe, vagy egy botmixer segítségével dolgozzuk krémes állagúra.
- Ezt követően adjuk hozzá a cukrot, és turmixoljuk át az egészet azért, hogy a cukor elkeveredjen benne.
Még több epres finomság: 3 hűsítő epres desszert, amivel mindenkit lenyűgözhetsz
- Ezek után beleönthetjük a citromlevet és a sót is. Egy szűrő segítségével szűrjük le a pürét, majd tegyük a tálat a hűtőszekrénybe pihenni legalább 2-3 órára.
- Ha már eléggé lehűlt a keverék, rakjuk azt át a fagyasztóba szintén 2-3 órára azért, hogy teljesen megszilárduljon.
A palacsintához is szuperül passzol az eper: Palacsintaparti: így készítsük el a japán, a német és az orosz verziót
Tipp: persze nyugodtan rakhatunk a keverékbe más gyümölcsöt is; a bogyós gyümölcsök például kiválóan passzolnak az eperhez. A citrommal és a cukorral is játszhatunk annak függvényében, hogy savanykásabb vagy édesebb sorbet-ból szeretnénk falatozni.
(Forrás: hamuesgyemant.hu)