Mit tud a „kínai kávé", amiért rajonganak a fiatalok? Mit tud a „kínai kávé", amiért rajonganak a fiatalok?
Fotó: Illusztráció - Fotó: Shutterstock

2024-05-14

  • Drive
  • Gasztro
  • Mit tud a „kínai kávé", amiért rajonganak a fiatalok?

Mit tud a „kínai kávé", amiért rajonganak a fiatalok?

A nyugati országokban évszázadok óta megkerülhetetlen a kávé, Kínában, a tea hazájában csak néhány évtizede terjedt el a fogyasztása. Azóta viszont valósággal berobbant, és a nagyobb városokban élő fiatalok közül lassan már többen kávéznak, mint teáznak.

Nem meglepő, hogy a fiataloknak kedvezni próbáló kávézók hagyományos ízeket csempésznek az italaikba: elég csak a különböző, nálunk is egyre népszerűbb, ízesített tejalapú italokra gondolni.

Ám Kínában a pumpkin spice latte helyett sokkal többen választanak gyömbéres, lótuszmagos vagy gojibogyós kávét.

Mindez a gouchao, vagyis az úgynevezett „nemzeti hullám” kiterjesztése, ami egy olyan kulturális trend, ami a hagyományos kínai kultúra elemeit népszerűsíti modern elemekkel, ír a Vince a jelenségről.

Ez is érdekelhet: Jöhet egy jeges kávé? – 5 recept, ha hűsítő italra vágysz!

Az ötlet lényege, hogy a klasszikus kávékat, például a lattét és a cappuccinót hagyományos kínai fűszerekkel vagy bogyós gyümölcsökkel párosítják.

A kínai gyógynövények használata izgalmat visz a megszokott italokba, nagyon sokan például ginzenggel vagy krizantémvirággal készítik a kávéjukat.

Aki viszont igazán elmerülne Kína feltörekvő kávékultúrájában, kénytelen elutazni a távol-keleti országba – manapság a két legjelentősebb város, Peking és Sanghaj már igazi kávéközpontnak számít.

Ha a jövőben meglátogatnánk az országot, erre mindenképp figyelünk: Ebben a két országban inkább ne jattoljunk, sértésnek számít

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!