Egy furcsa, ámde olcsó hozzávaló a legkrémesebb rántotta titka
Fotó: Fotó: Shutterstock

2024-01-24

Egy furcsa, ámde olcsó hozzávaló a legkrémesebb rántotta titka

Sosem gondolnánk, hogy az elsősorban salátákhoz és öntetekhez használatos ecetet a nap első étkezéséhez is érdemes lenne használni, pedig a savanyú hozzávaló csodákat képes tenni a tojásrántotta állagával.

Legyen szó húsokról vagy zöldséges ételekről, a legtöbb tapasztalt konyhatündér már jól tudja, hogy egy kis savasság számos ételnek tud harmóniát kölcsönözni. Azzal viszont talán kevesen próbálkoztak meg, hogy ecetet adjanak a rántottához.

Az ecet savassága pedig tojások fehérjestruktúrájának átalakításával egy jóval puhább, levegősebb állagot eredményez – ehhez viszont alacsony hőfokon kell készítenünk a rántottát.

A svéd pékségekben egy másik alapanyag a kedvenc: Imádják Svédországban a drága fűszert, ami a pékségek kedvenc hozzávalója lett

A Food Republic cikke szerint – az ideális állag és íz eléréséhez – két tojáshoz nagyjából egy teáskanálnyi citromlevet vagy ecetet javasolt hozzáadnunk, még mielőtt bármit is csinálnánk velük. Bár az egyszerű ételecet is jól működik a tojásokkal, egy különlegesebb ízhatásért a sherry ecettel is megpróbálkozhatunk.

Fotó: Tengyart / Unsplash

@mashedfood Vinegar Is An Absolute Game Changer For Scrambled Eggs #fyp #breakfast #eggs #cooking #vinegarhacks ♬ original sound - Mashed

És a csirkéhez használtál már kolbászt? Így készítsünk Michelin-csillagos sült csirkét a díjazott séf szerint

Ráadásul az ecet nemcsak a rántottával, hanem a főtt tojással is jó barátságot ápol: a főzővízbe öntve elősegíthető a tojásfehérjék megkeményedése, de egyesek szerint ezzel a trükkel egyszerűbben válnak le róla a héjak is. Ez azért lehetséges, mert az ecet megváltoztatja a tojás pH-szintjét és meggyengíti a héjakat is.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!