Egyetlen darab ebből a filléres gyümölcsből, és rá sem ismersz az újévi lencselevesre Egyetlen darab ebből a filléres gyümölcsből, és rá sem ismersz az újévi lencselevesre
Fotó: Shutterstock

2023-12-30

Egyetlen darab ebből a filléres gyümölcsből, és rá sem ismersz az újévi lencselevesre

Új szintre kerül a tradícionális újévi étel.

A lencselevesnek ugyan számos változata létezik, de a hagyományos receptek általában nem ajánlanak semmilyen gyümölcsöt hozzá. Pedig a Vince ajánlása szerint újévkor érdemes lehet kísérletezni a körtével, hiszen kellemes édességet kaphat a szilveszeri lencseleves anélkül, hogy elnyomná a tradicionális összetevőket.

Jobb tudni: Ehető még a leves, ha éjszakákig kint marad?

A körte jól passzol a klasszikus babérleveles, kolbászos újévi verzióval, enyhe savanykásságával egészen új szintre emelheti az ételt – ráadásul a gyümölcs antioxidánsokban, rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag.

Fotó: Unsplash/Tijana Drndarski

A felhasználásnak csak a fantáziánk szab határt 

Ha a lencsével, kolbásszal és répával együtt a körtedarabokat is elfogyasztanánk, érdemes kisebb darabokra vágni – ilyenkor jó ötlet, ha még karamellizáljuk is a gyümölcsöt.

Ha még nem tudod, mi legyen a menü: 3 gyors vendégváró partiétel szilveszterre, amivel mindenkit meglephetsz

Ha inkább inkább csak ízesítenénk, akkor inkább fűszerként gondoljunk rá: vágjuk nagyobb darabokra, és tálalásnál hagyjuk a lábasban. A mennyiségre viszont érdemes figyelni, mert ha túl sok körtét használunk, előfordulhat, hogy annyi gyümölcsösséget nyerünk ki belőle, ami a lencselevesnek már nem tesz jót – mértékkel viszont harmonikus ízű végeredményre lehet számítani.

A Vince által bemutatott recept 8 fő esetén például egyetlen darab körtét ajánl, ami nem több 20 dekagrammnál, így a nagyjából 700 forintos kilónkénti árral számolva a többletköltség mindössze 140 forint.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!