Európa 6 teraszos étterme, ahol legszebb a panoráma
Fotó: Fotó: Facebook

2023-05-06

Európa 6 teraszos étterme, ahol legszebb a panoráma

Legyen szó akár evésről, akár egy kávé melletti ejtőzésről, Európa nagyvárosai mindig kínálnak olyan helyeket, ahonnan a panorámában is gyönyörködhetünk. Ráadásul mindenki megtalálhatja a számítását: a laza piacoktól a kávézókon át az elegáns tetőteraszi éttermekig minden kategóriában rálelhetünk megragadó helyekre. Bármelyik is álljon hozzánk közel, lassuljunk le és élvezzük a lustálkodást Európa legszebb kerthelyiséges éttermeiben!

Folyóparti reggeli Amszterdamban

A történelmi városközpontban található Café de Jaren folyó fölé nyúló teraszán bámulatos panoráma mellett kóstolhatunk bele a konyha kínálatába. Az egykori banképületben található hely étlapja egyszerű, de jól elkészített fogásokat kínál, érkezzünk akár reggeli- vagy ebédidőben.

Fotó: Facebook

Ínyencpiac Valenciában

A város egyik legfelkapottabb részén, a halásznegyedben található Mercabañal piac fókuszában az ételek állnak. Területén több olyan teraszos étterem is található, amely egy kis falatozással egybekötött pihenő ideális helyszíne lehet. Nem csak tipikus spanyol fogásokat kóstolhatunk meg ezen a helyen, több ázsiai és olasz vendéglátóhely is vár ránk.

Sziesztázás a Genfi-tó mellett

A Genf szívében található Café Lauren leginkább arról híres, hogy a kerthelyiségéből a tóra és a Mont Blanc-ra is lenyűgöző panoráma nyílik. A négy hektáron elterülő kerti vendéglátóhelyen különösen nagy gondot fordítanak arra, hogy a felkínált fogások ne csak finomak, hanem egészségesek is legyenek.

Naplemente a dalmát tengerparton

A Horvátországhoz tartozó Hvar szigetén található San Marco étteremben egyszerre lehet részünk a velencei stílusú építészet nyújtotta látványban, az Adriára néző kilátásban és a mediterrán konyha legfrissebb fogásaiban. Ha ráadásul naplemente időpontjára sikerül asztalt foglalnunk, az összhatás feledhetetlen lesz!

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Prosecco a firenzei dóm mellett

Az egyik legszebb olasz város egyik bevásárlóközpontjának tetején találjuk a luxusélményt kínáló Tosca & Nino nevű éttermet, amelynek teraszáról egészen a toszkán hegyekig elláthatunk. Olaszországra jellemző módon étlapjukon főként a régióban népszerű fogások szerepelnek.

Buli előtti vacsora a Saint Julian's-ben

A máltai város leginkább pezsgő éjszakai életéről híres, a bulikon túl azonban a tengerpart mellett végighúzódó óváros végett is megéri idelátogatni. Több, tengerre néző kerthelyiség közül választhatunk, a NAAR RestoBarban ráadásul a konyha is kiváló: európai, főképp olasz fogásokat kóstol- hatunk itt.