2024-01-16
5 hozzávalóból már otthon is elkészíthetjük a McDonald’s klasszikusát
A McDonald’s ételeire néha még a legfittebb emberek is el-elcsábulnak, a gyorsétterem egyik legkedveltebb fogásának pedig a tojásos McMuffin számít. A reggeli már az 1970-es években is kapható volt, és az éttermek kínálatából azóta sem hiányozhat. Az ételért viszont nem kell kimozdulnunk a házból, ugyanis a tojásos McMuffin otthon is könnyedén elkészíthető.
A tojásos McMuffin a klasszikus recept szerint pirított angol muffint, kanadai szalonnát, tojást és cheddar sajtot tartalmaz – tehát semmi olyat, amit ne tudnánk könnyedén beszerezni.
Ahogy arra a Vince is emlékeztet, a tojásos McMuffin egyik védjele a szendvics közepén található, tökéletesen kerek tojás. Bár macerásnak hangozhat, de a formát egyáltalán nem nehéz elérni:
ehhez csupán egy muffinforma, vagy egy fémgyűrű szükséges.
A szendvicsekből ráadásul rövid időn belül többet is elkészíthetünk egyszerre, mivel – az előkészítési munkát leszámítva – egy-egy darabhoz mindössze nagyjából 20 perc szükséges.
Tudtad, hogy a fánk olaj nélkül is elkészíthető? Olaj nélkül is áll a bál: a sütőben sült farsangi fánk receptje
- 4 evőkanál sótlan vaj
- 4 angol muffin
- 4 szelet cheddar sajt
- 4 szelet kanadai szalonna (bacon)
- olaj
- 4 nagy tojás
- Osszuk a vajat 4 egyenlő darabra, és hagyjuk szobahőmérsékleten megpuhulni.
- Vágjuk ketté az angol muffinokat, tegyük őket felenként a kenyérpirítóba és pirítsuk a kívánt színig. Még melegen kenjük meg őket a vajjal. Ezt követően rakjunk 1 szelet cheddar sajtot a muffinok aljára.
- Olvasszunk fel egy adag vajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepes lángon. Tegyünk bele 4 szelet kanadai szalonnát és süssük mindkét oldalt enyhén barnára, oldalanként nagyjából 1-1,5 percig. Ha ezzel végeztünk, tegyük át a kész szeleteket egy tányérra.
- Töröljük ki a serpenyőt papírtörlővel. Olajozzuk be bőségesen a kör alakú vágóformákat, amiben a szabályos kör alakú tojásokat fogjuk sütni. Olvasszuk fel a maradék sótlan vajat a serpenyőben, alacsony hőfokon, amíg pezsegni nem kezd. Helyezzük a karikákat a serpenyőbe, és üssünk mindegyik gyűrűbe 1 nagy tojást és sózzuk meg őket.
- Öntsünk 3,5 deciliter vizet a serpenyőbe a gyűrűk köré. Fedjük le fedővel vagy alufóliával, és főzzük addig, amíg a tojások meg nem sülnek, puhulnak. (Ha folyós sárgát szeretnénk, akkor 2-3 percig, ha keményet, akkor 4-5 percig.) Ha kész vannak a tojások, egy fogóval távolítsuk el a karikákat róluk.
- Helyezzünk egy tojást minden sajtos muffin felére. A tojások tetejére tegyünk egy darab kanadai szalonnát, és „zárjuk le” a szendvicset muffinok felső felével.