Éjszakába nyúlóan libegőzhetünk az ország 4 pontján is Éjszakába nyúlóan libegőzhetünk az ország 4 pontján is
Zugligeti Libegő
Fotó: Shutterstock

2024-07-09

Éjszakába nyúlóan libegőzhetünk az ország 4 pontján is

Július 13-án akár éjszakába nyúlóan is élvezhetjük a kilátást a Budai hegység, a Mátra, A Bükk és a Zempléni-hegységben is. A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter idén kilencedik alkalommal tartja meg a Libegők éjszakáját – írják a szervezet honlapján.

A programfüzet szerint a Budapesten található, Zugligeti libegőre délután 5 órától hajnali fél 1-ig lehet majd felszállni, és a rendezvényre szükség lesz egy egyszeri, 5000 Ft-os jegyet is vásárolni, mely retúr útra jogosít fel. Kedvezményes jegy ezen a programon nem vehető igénybe, ellenben a 3 év alatti gyermekek ingyen utazhatnak. A Zugligeti libegő különben Magyarország első személyszállító drótkötélpályája, amely 1040 méter hosszú, a két állomás közötti szintkülönbség pedig 262 méter. Az út során a főváros legmagasabb pontja, a János-hegy közelébe érkezhetünk, de a Budapest felé haladó úton különleges kilátás nyílik a városra, így egyedülálló élményben lehet részünk.

A Mátrában található libegő délelőtt 9 órától egészen éjfélig üzemel, ahogy a bobpálya melletti büfé is. A melegkonyha este fél 7-ig lesz nyitva. A programterv szerint az utolsó felszállást fél tizenkettőre időzítik, így minden résztvevőnek lesz ideje megcsodálni a kilátást mindkét irányban. A jegyeket elővételesen nincs lehetőség megvásárolni, kizárólag a helyszínen.

Image
Zugligeti libegő
Fotó: Shutterstock

A lillafüredi drótkötélpálya délelőtt és este 10 óra között várja az odalátogatókat. A libegőzés mellett számos programokon lehet részt venni, mint például arcfestés, tombola, különböző kézműves foglalkozások, de még egy fotósarkot is felállítanak a helyszínen, hogy mindenki megörökíthesse az ott szerzett élményeket.

Ez is érdekelhet! 6 idilli túra libegővel

A Zempléni Kalandparkban idén először két különböző libegőre is felülhetünk, ugyanis az esemény magába foglalja a Magas-hegyi és a Szár-hegyi pályát is. Éjszakai bobozás is elérhető lesz a szórakozni vágyóknak, este 8 és fél 12 között. Jegyet csak a helyszínen, az esemény során lesz lehetőség vásárolni. A Magas-hegyi libegőre az utolsó beszállás este 9 óra lesz.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!