Virtuális utazás a világ legszebb vonatútjain Virtuális utazás a világ legszebb vonatútjain
Fotó: Fotó: Getty Images

2023-09-11

Virtuális utazás a világ legszebb vonatútjain

Flam vasútvonal, Norvégia

A világ egyik legszebb vasútvonala a norvégiai Myrdal és Flam településeket köti össze. A két város között 867 méter a szintkülönbség, a közel egyórás út alatt pedig vízesések, hófödte hegyek és csodás kis gazdaságok mellett visz az utunk, így mindenképp érdemes az ablak mellett helyet foglalni.

Wengernalpbahn, Svájc

Több mint 19 km-es hosszával ez a világ leghosszabb fogaskerekűje, amely 1903 óta működik a Berni-felvidéken fekvő Wengen és Kleine Scheideggen között. A videóban a vezetőfülkéből élvezhetjük a tökéletes kilátást.

Bernina vasútvonal, Svájc–Olaszország

Svájc számtalan festői vasútvonallal büszkélkedhet, ilyen a St. Moritzból induló és az olaszországi Torinóba érkező, Bernina-hágón keresztülhaladó vonal is. Virtuális utazásunk során festői falvak, szédítő méretű sziklák és hihetetlenül kék tavak suhannak el az ablakunk mellett.

Bar–Belgrád vasútvonal, Montenegró–Szerbia

A 254 alagúton – köztük a világ egyik leghosszabb, több mint 6 km hosszú alagútján – átvezető vasútvonal a montenegrói kikötővárost, Bart köti össze Szerbia fővárosával, Belgráddal. Az úton hidakban sincs hiány, a 234 közül az egyik Európa legmagasabb vasúti hídja.

Durango–Silverton, Egyesült Államok

A coloradói Durango és Silverton között vezető keskeny nyomtávú vasútvonalon haladó gőzösre szállni – még ha csak videón keresztül is – igazi történelmi utazás, amely során az Animas folyó mentén a Colorado hegységbe juthatunk. A felvételeket nézve úgy érezhetjük, a vadnyugatra keveredtünk.