Árok felett lebegő kilátó Grúzia új látványossága
Fotó: Fotó: Getty Images

2023-09-12

Árok felett lebegő kilátó Grúzia új látványossága

A 240 méter hosszú és 280 méter magasan, a Dashbashi-kanyon felett függő hidat idén adták át. A függőhíd közepén található gyémánt alakú, több szintes kilátóban még egy bár is üzemel, ahol egy turmix vagy kávé mellett gyönyörködhetünk a kilátásban.

A üvegaljú függőhíd mellett párhuzamosan kiépítettek egy kerékpáros drótkötélpályát és egy sziklaszirtről induló óriás hintát is arra az esetlre, ha nem lenne elég izgalmas átsétálni a hídon vagy iszogatni a bárban. A grúz-izraeli Kass befektetési csoport három évig építette 37 millió euróból a hidat, és az volt a céljuk, hogy a kalandokra, természeti szépségekre ácsingózó utazókat odacsalogasság Grúzia egyik legszebb vidékére, a Dashbashi-kanyonba.

A híd építése miatt már évekkel ezelőtt elkezdett kiépülni a turizmus, egyre több szálláshely van a környéken, csak a járvány kitörése lassította le a folyamatot. Most, hogy júniusban át is adták az extrém programot ígérő üveghidat, remélhetően a turizmus még idén felpörög ezen a csodálatos helyen, ráadásul pont most törölték el az összes járvány-korlátozást is az országban, tehát szabad az út Grúziába!

Fotó: Getty Images