Ezeket a strandokat érdemes megcélozni, ha égszínkék tengerben fürdenél Ezeket a strandokat érdemes megcélozni, ha égszínkék tengerben fürdenél
Fotó: Kassiopi strand, Görögország – Fotó: Shutterstock

2024-03-30

Ezeket a strandokat érdemes megcélozni, ha égszínkék tengerben fürdenél

Egy friss projektben annak jártak utána, hogy mely európai úti célok büszkélkedhetnek a „legkékebb" tengervízzel.

A CV Villas nyaralókkal foglalkozó vállalata azt vizsgálta meg, hogy mely európai helyszíneken találkozhatunk csillogóan kék színű vízzel – számol be róla a Time Out.

Annak, hogy mégis mennyire kék a tenger egy adott helyen több módon is utánajártak. Egyrészt végigböngészték a Google Maps-re feltöltött, nem megszerkesztett képeket, majd egy digitális „colour dropper” eszköz segítségével meghatározták a víz pontos árnyalatát. Végül ezt az árnyalatot összevetették a hivatalosan „legkékebb” színűnek tekintett árnyalattal, az YInMn Blue-val.

Ha valami szokatlanra vágynánk: 5 látványos tengerpart a Földön, ahol nem a megszokott fehér homok vár

Mindezek alapján az aranyérmet az Albánia déli részén található Pasqyra strand vihette haza. A listát ugyanakkor Görögország tengerpartjai dominálták: a legjobb 10 strandból 5, a legjobb harmincból pedig 7 az Égei-tengert körbeölelő országban található.

Érdemes tudni: Új törvénnyel védenék meg Görögország szabadstrandjait

A legjobb öt strand közé tartozik még a Franciaország déli részén, Marseille-hez közel húzódó Plage de la Vernette, valamint a török Kaputas strand is, ami Antalya városához nem messze nyúlik el.

A top10-es lista így néz ki:
  1. Pasqyra (Mirror Beach), Albánia
  2. Paralia Mpouka, Görögország
  3. Kassiopi, Görögország
  4. Plage de la Vernette, Franciaország
  5. Kaputas, Törökország
  6. Voulisma, Görögország
  7. Foki, Görögország
  8. Praia do Carvalho, Portugália
  9. Omprogialos, Görögország
  10. Los Lances, Spanyolország

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!