Spanyol kápolnából nyaraló a hegyek között
Fotó: Fotó: Instagram

2022-03-11

Spanyol kápolnából nyaraló a hegyek között

A DIY-mániás, venezuelai fotós egy 16. századi spanyol templomot alakított át álomotthonná. Elöljáróban annyit elárulunk, hogy a meghökkentő épületben harangtoronyból építettek hálószobát... Tehát bátran ábrándozzunk nyaralás alatt, túrázás közben a csodás épületekről, elhagyatott villákról, lerobbant nyaralókról, mert bármiből lehet ilyen dizájncsodát varázsolni.

A spanyol Baszkföldön egy 16. századi kis templomot három hálószobás házzá újított fel Tas Careaga fotós és belsőépítész. Több mint három évig dolgozott Carlos Garmendia építésszel együtt a projekten, mire teljesen készen lett a dizájnos hegyi lak.

Renoválás előtt, így nézett ki az elhagyatott kápolna:

A tulajdonos, Tas Careaga 2016-ban vásárolta meg az észak-baszkföldi hegyi faluban a romos épületet. A kápolna 1530 körül épült, de a belsőépítész-fotós rögtön meglátta a benne rejlő lehetőséget. Mire 2016-ban megszerezte az épületet, már túl volt több komplett épületfelújításon és -berendezésen, így már tapasztaltan vágott bele ebbe a nagy projektbe. Évekig keresgélt egy olyan épületet, amelynek a felújításánál teljesen elrugaszkodhat az eredeti funkciótól, látványtól és a saját ízlése és kreativitása segítségével valami merőben újat teremthet belőle. Egy újsághirdetésben látta meg az elhagyatatott, igen romos állapotú középkori templomot, és le is csapott rá.

Fotó: Instagram

Völgyben a kincs

A templomot magas hegyek veszik körbe, egy kis völgyben található, a bejárata egy éles kanyarból nyilik, de a kilátás kárpótolja a házban lakó párt a nehézkes közlekedés miatt. Tas Careaga a La Iglesia de Tas nevet adta a háznak és az Instagram-oldalán végigkísérhetjük az egész renoválás.

Néhány kép a dizájnos templom-nyaralóról:

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram