4 szenzációs treehouse hotel Európában, ahol csak a madárcsicsergés zavarhat meg 4 szenzációs treehouse hotel Európában, ahol csak a madárcsicsergés zavarhat meg
Fotó: A kép csak illusztráció – Fotó: Floris Bronkhorst / Unsplash

2024-05-11

4 szenzációs treehouse hotel Európában, ahol csak a madárcsicsergés zavarhat meg

A városi élet minden előnyének ellenére időnként jól tud esni, ha mindentől távol, a természet közelségében töltünk el egy kis időt. A magasba épült faházas szálláshelyek pedig szuper lehetőséget biztosítanak arra, hogy ne csak egy kirándulás erejéig tudjunk friss levegőt szívni, hanem akár egy többnapos nyaralás során pihenhessük ki magunkat. Mutatunk négy remek treehouse típusú szálláshelyet azoknak, akik úgy érzik, már szükségük lenne egy kis szünetre.

Treehotel Luleå – Svédország

Akik egy építészeti leleményességről tanúskodó faházat szeretnének kipróbálni, azok nem fognak csalódni a Botteni-öböl partjaihoz közel található Treehotelben. Az öt fán nyugvó szobák mindegyikét más-más svéd építész tervezte, így minden látogató számára egyedi élményt tudnak nyújtani. Az innovatív tervezés a környezettudatos gondolkodás jegyében a szálláshely minden területen a fenntartható megoldásokra összpontosított, éppen ezért a szobákban például víztakarékosak a mosogatók, illetve az áramot is a vízenergia biztosítja.

Ha a legjobb szállodákra lennénk kíváncsiak: Óriási siker: 3 budapesti szálloda is ott van Európa legjobbjai között

Hudnall’s Hideout – Egyesült Királyság

A Wales és Anglia határán húzódó Wye-völgy sűrű erdőiben a nyugalmat csak a Wye-folyó csobogása szakítja meg. Ebben a festői környezetben helyezkedik el a Hudnall’s Hideout névre hallgató szálláshely. Esős időben a fák tetejére épült faházat a kandalló melegével is befűthetjük, a jobb időben pedig kiülhetünk a teraszra, vagy egy könyv társaságában hintázhatunk a kihelyezett függőágyban.

Eagle’s Nest Cabin – Franciaország 

Európa egyik legmagasabbra felszerelt faháza 22 méteres magasságban várja a kikapcsolódni vágyó turistákat a Franciaország északi részén található Mézidon-Canonban. Az Eagle’s Nest Cabin érdekessége, hogy kötélhidakon és létrákon keresztül tudjuk megközelíteni. A kabinból panorámás kilátás nyílik a normandiai vidékre, a környéken pedig egy medence gondoskodik a nyári hangulatról.

Ez is érdekelhet! A kínai üdülőhely, ami Szantorini pontos másolata

Arctic TreeHouse – Finnország

Az északi-sarkkör felé néző, óriási üvegablakokkal rendelkező Arctic TreeHouse Hotel egyedülálló élménnyel kecsegtet Rovaniemi városában. A szerencsés látogatók egyenesen az ágyból nézhetik végig a sarki fények játékát és tapasztalhatják meg az éjféli nap különleges jelenségét.

(Forrás: Euronews)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!