100 fiatal magyar utazhat el 1 évre a hobbitok földjére
Fotó: Fotó: Shutterstock

2023-04-27

100 fiatal magyar utazhat el 1 évre a hobbitok földjére

Working Holiday néven 100 magyar fiatal pályázhat új-zélandi nyaralás-munka vízumra, cserébe pedig ugyanennyi új-zélandi jöhet hozzánk egy évre dolgozni, utazni vagy tanulni. Az új-zélandi Bevándorlási Hivatal honlapján minden hasznos információ megtalálható, de nézzük, hova is utazhatsz!

Ne késlekedj!

Meg kell ragadni az alkalmat, hogy elutazz Új-Zélandra, mert végre szabadon lehet mozogni a szigetországban. Ez az óceániai ország az utolsók között törölte el a Covid-korlátozásokat, egészen 2022. szeptemberéig le voltak zárva a határok az oltatlanoknak, most pedig már a védőoltással nem rendelkező magyar állampolgárok is beutazhatnak az érdekes és igen távoli országba. Figyelj a határidőre, mert a vízum igénylések elbírálása a beérkezések sorrendjében zajlik, az időpontokat az új-zélandi Bevándorlási Hivatal teszi majd közzé, és ne felejtsd el: a jelentkezési határidőt új-zélandi idő (NZST) szerint adják meg.

Kik és hogyan jelentkezhetnek?

  • Minden magyar állampolgár kérhet vízumot, aki 18-35 közötti.
  • Nem lehet állandó munkát vállalni Új-Zélandon, vagyis maximum 3 hónapot lehet egy munkáltatónál dolgozni.
  • Gyermeket nem lehet vinni erre az egy évre.
  • Ha élet- vagy házastárssal szeretnél utazni, akkor neki külön vízumigénylést kell beadnia.
  • Csak online lehet jelentkezni.
Mit nézhetsz meg Új-Zélandon?

Ha pedig láttad és szereted a Gyűrűk Urát vagy A Hobbit sorozatot, ez egy kihagyhatatlan lehetőség. Keresd fel a filmforgatási helyszíneket, megnézheted például a Hobbitfalvát (Hobbiton), ahol a fűvel benőtt buckák alatt házakat alakítottak ki. A filmekben több mint 150 különböző helyszín tűnik fel, a stáb mind az északi, mind a déli szigeten járt, és a helyi flóra védelmében a forgatás után visszaállították az eredeti állapotokat. A legfontosabb és legnépszerűbb látványosság Hobbitfalva, amelyet az északi szigeten, Matamatához közel találsz, ahol most tematikus parkot találhatunk, de nem ez az egyetlen Gyűrűk Ura-helyszín.

Fotó: Shutterstock

Mordor és Végzet Hegye

Ha a filmbeli Mordorra vagy kíváncsi, akkor a Tongariro Nemzeti Parkba látogass el, amely élőben is olyan baljós vidék, mint a moziban. „Szauron vidéke" vulkanikusan rendkívül aktív, így a túrázókat elszenesedett talaj, furcsa geológiai képződmények és a résekből sziszegve felcsapó gőz fogadja. Itt láthatjuk a Végzet Hegyét is (Mount Ngauruhoe), ahol az Egy Gyűrű elkészült, majd el is pusztult.

Fotó: Shutterstock