2025-09-17
Bemutatkozott Budapest új gasztropiaca: mit és mennyiért kóstolhatunk a Time Out Marketen?
Szeptember 20-án, a Blaha Lujza téren található Corvin Palace felújított épületében nyílik meg Kelet-Közép-Európa első Time Out Marketje, a tizenegy kiváló magyar éttermet egy fedél alá gyűjtő Time Out Market Budapest. A hivatalos megnyitó előtt pár nappal lehetőségünk volt belekóstolni az éttermek és az italbárok kínálatába, ahol arra is fény derült, hogy milyen árakra számíthatnak majd az érdeklődők.
2025. szeptember 20-án, szombaton 11 óra 30 perckor nyit meg a világ talán leghíresebb gasztronómiai és kulturális piacának budapesti központja, a Time Out Market Budapest. A Time Out 2014-ben, Lisszabon történelmi vásárcsarnokában nyitotta meg legelső gasztrokulturális piacát, azóta szakértők bevonásával New Yorkban, Barcelonában, Dubajban és Oszakában is igyekeznek az adott térségek legjobb finomságait összegyűjteni.
Így van ez a kelet-közép-európai régió legelső Time Out Marketjével is, ahol összesen 11 díjnyertes és feltörekvő magyar vendéglátóhely mutatja be egyedi fogásokon keresztül konyhaművészetének legjavát.

- Az éttermek között ott van a Michelin Guide által ajánlott encsi Anyukám Mondta, ami Olaszország ízeit hozza közelebb Budapesthez;
- A Közel-Kelet ízvilágára építő Pingrumba is képviselteti magát;
- A 101 Bistro a modern ázsiai ízekért felel;
- A Szaletly a kortárs magyar konyha fogásaival várja a látogatókat;
- A M’Eat by Rácz Jenő a spanyol és portugál tapasbárok hangulatát idézi meg magyaros és nemzetközi húsos antipasti ételekkel;
- A Michelin-csillagos LIRA by Essência a mediterrán fine dining különlegességeket sorakoztat fel;
- A Canteen by Pesti István a két Mihcelin-csillagos étteremmel rendelkező séf magyaros fogásaival tölti fel a Corvin Palace-t;
- Ahogy a Casa Christa is a magyar konyha ízvilágára épít;
- A burgerrajongóknak a Tuning Burger nyújt lehetőséget a gourmet finomságok megkóstolására;
- A halételekért pedig a Bigfish pultját érdemes felkeresni;
- És mellettük ott lesz még a vietnámi konyha legjavát bemutató Hai Nam Pho is.

Az esemény során lehetőségünk volt belekóstolni az éttermek egy-egy meghatározó fogásába. Személyes kedvencünk a 101 Bistro ropogós szecsuáni spenótja volt, de a szezámolajos-szójaszószos padlizsán íze is annyira karakteres, hogy a szezámmagos-szójás csirkére emlékeztető ízvilága miatt még a húsimádóknak is bátran ajánljuk.

Hasonló árakkal operál a Hai Nam Pho is, ami tavaszi tekercsekkel vendégelt meg minket: az étteremben egy szürkemarhás pho leves (főétel) például 6550 forint, egy csirkés tészta 3250, ugyanakkor egy szürkemarha hátszínnel vagy királykrákkal megtoldott tésztaétel 3750 forint.
Szintén pozitív meglepetés ért minket, amikor megkóstoltuk a Pingrumba kebabját, mivel a megszokott alapízek helyett egy komplex, fűszeres fogás került a tányérunkra. Ezt egyébként 5800 forintért adják, míg a falafelért 3250, a csirke-shwarmáért pedig 4650 forintot kérnek.
Az Anyukám Mondta két kiváló pizzával mutatkozott be: egy klasszikus Margheritát 3650 forintért lehet megkóstolni, míg az extrásabb feltétekkel bíró pizzák ára 4-5 ezer forint között mozog.
A magyaros ízekkel dolgozó Szaletly 4950 forintért kínálja a nekünk is bemutatott rakott krumplit és 3950 forintért a gulyáslevest, míg a szintén magyar konyhával operáló Casa Christában 2850 forintért tudunk lángosozni, a sült keszegbe pedig némivel több mint ötezer forintért haraphatunk bele. Pesti István Canteenjában 4450 forintért ígérnek ízletes lecsót, a nokedlis csirkepaprikásért 5950 forintot kérnek.

A gourmet mediterrán ízek kedvelőinek a LIRA by Essência kínál különleges fogásokat: mi az osztrigaemulziós marhatatárt és a Bifana-szendvicset kóstoltuk meg, előbbi 3650, utóbbi 3950 forintba kerül. Utolsó körben végül Rácz Jenő húskülönlegességei és a Tuning Burger burgerjei kerültek sorra. Rácznál 8950 forintért kérhetünk egy-kétszemélyes „Séf Kedvence’ termelői felvágott tálat, 3950 forintért bruschettát, 5150 forintért gourmet sajtválogatást. A Tuningnál az alapburger 3350, a legdrágább pedig 6550 forintba kerül.
Az italokat nézve a borbárban a legtöbb tétel decinkénti ára 1650 forint környékén alakul, ha viszont egy egész üveget kérnénk, akkor jellemzően 8-10 ezer forinttal kell számolni. A koktélok java része három- és négyezer forint közötti árkategóriában elérhető. Mivel azonban a Time Out Market nem csupán egy „nagy étteremgyűjtőként” definiálja magát, az este 11:30-ig nyitva tartó helyszínen lesznek sommelier-k által vezetett borkóstolók, koktélworkshopok, koncertek, előadások, bárzongoraestek és más színes programok is várhatók.
Olvasd el ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!


