Egy élelmiszer, amivel elkerülheted a tengeri betegséget
Fotó: Shutterstock

2025-02-24

Egy élelmiszer, amivel elkerülheted a tengeri betegséget

A hajós kiruccanások egészen addig szuper ötletnek tűnnek, ameddig nem kezdjük el érezni gyomrunkat a fedélzeten. Bár mindenki eltérően bírja a hullámok mozgását, ha már megtörtént a baj, akkor a tapasztalt hajós turisták szerint akár egyetlen élelmiszerrel orvosolhatjuk tajtékzó gyomrunkat.

Tengeri betegség jellemzően akkor alakul ki, amikor az utazás közben rendszeresen ismétlődő mozgások érnek minket, például a hevesebb hullámok hatására. Ez arra készteti a belső fület, hogy a szem által látottaktól eltérő jeleket közvetítsen az agynak, ami össze is zavar minket, a zavart pedig gyakran rosszullétre fordítja le nekünk a szervezetünk.  

Image
Fotó: Joseph Barrientos/Unsplash
A kisebb hajókon nagyobb eséllyel leszünk tengeri betegek, mint a stabilizátorokkal ellátott hatalmas óceánjárókon, de a jelenség persze bármilyen vízi utazáson kialakulhat.
Ezeken valószínűleg nem ússzuk meg: A világ legdurvább útvonalai az óceánjárók számára

A rosszullétre többféle gyógyszer is létezik, de nem muszáj ezekre hagyatkoznunk, hiszen a természetben is létezik egy-két olyan megoldás, ami orvosolni tudja a helyzetet. Ilyen például a gyömbér, amit már a IX. században is használtak a hajósok az émelygésre, de gyulladáscsökkentő hatása miatt a fájdalmakra, valamint a megfázásos és lázas tünetekre is kiváló gyógyír.

Image
Fotó: engin akyurt/Unsplash

Emiatt érdemes némi gyömbéres süteményt, gyömbérteát vagy gyömbéres kapszulákat magunkkal csomagolni a kiruccanásra, de már a fűszernövény illata is jó hatással lehet a panaszokra.

(Forrás: Express)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!