2024-07-28
Pillanatok alatt elkészítheted a grillszezon legjobb köretét, az ázsiai kukoricasalátát
Grillezés során nem maradhat le ez a frissítő, könnyed köret az asztalról, ami nagyszerűen kiegészíti a hagyományos ételeket tányérunkon, nem utolsó sorban pedig ízvilágában is rendkívül gazdag. Elsőre furcsának tűnhet, hogy a klasszikus majonézes verzió helyett a recept ázsiai ízeket használ, azonban a kókusztej, a lime, a halszósz és a thai bazsalikom kiválóan feldobja az egyszerű salátát, így a végeredmény egyszerre ropogós, krémes, édes és sós! Érdemes kipróbálni a hamuesgyemant.hu receptjét, hiszen nagyon gyorsan elkészül!
- két konzerv csemegekukorica;
- opcionális, de ha szeretjük a pikáns ízeket, adhatunk hozzá vékonyra szeletelt chilit;
- lime;
- kókusztej (a magas zsírtartalmút válasszuk);
- kókuszolaj;
- 1 evőkanál halszósz;
- friss fűszernövények: lehet koriander, thai bazsalikom vagy menta, de akár a három fűszer kombinációját is használhatjuk;
- sült mogyoróhagyma;
- 1 kis kanál méz vagy agavészirup.

Vegyük elő a zöldségeket. Vágjuk félbe a cseresznyeparadicsomokat, vékonyan szeleteljük fel a lilahagymát és a chilit. Az egyik konzerv kukoricát serpenyőben, magas hőfokon süssük meg, majd az összes zöldséget keverjük össze egy nagy tálban. Ezután készítsük el az öntetet: keverjük össze a lime héját és levét, a kókusztejet, a kókuszolajat, a halszószt és egy kis kanál mézet vagy agavészirupot. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá még a szószból vagy egy csipetnyi kóser sót. Végül állítsuk össze a salátát. Dobjuk össze a kukoricakeveréket a kókuszos öntettel, és óvatosan keverjük bele a fűszernövényeket, majd szórjuk meg bőségesen sült mogyoróhagymával.
Olvasd el ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!


