2024-08-30
Igazi filmnézős csemege lehet a házi céklachips – recept!
Habár hazánkban főként savanyúságként fogyasztjuk, számos más elkészítési módja is létezik a fantasztikus színű és ízű vitaminbombának, amely nem mellesleg rengeteg jótékony hatással bír szervezetünkre. Ha feldobnánk az otthoni filmnézős estet, de kipróbálnánk valami újat a pattogatott kukorica helyett, mutatjuk, milyen ízletes nasit lehet készíteni céklából.
A céklát érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen elképesztően sok vitamin és ásványi anyag található benne, tele van antioxidánsokkal, káliummal, magnéziummal, vassal, A-, C- és B6-vitaminokkal is. Gyökere mellett levele is fogyasztható, például salátába keverve, mely javítja a vérkeringést. Kiváló íze miatt pedig megszámlálhatatlan módon használhatjuk fel, például házi chips formájában.

- 6 közepes cékla;
- fél teáskanál só;
- 1 evőkanál olívaolaj;
- negyed teáskanál fokhagymapor;
- 1 csipet őrölt feketebors;
- negyed teáskanál szárított kapor.
- hámozzuk meg, majd szeljük minél vékonyabbra a céklákat,
- tegyük bele egy tálba, sózzuk, majd pihentessük 30 percen át,
- melegítsük elő 150 fokra a sütőt, majd béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit,
- öntsünk olívaolajat és a fűszereket a tálba, majd alaposan keverjük össze,
- tegyük a tepsibe a céklákat úgy, hogy ne legyenek egymáson,
- süssük 40-50 percig, míg ropogós állagúvá válnak, figyeljünk arra, hogy ne égjenek meg,
- szükség esetén sózzuk, borsozzuk.
(Forrás: All Recipes)
Olvasd el ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!


