Bemutatkozott Budapest új gasztropiaca: mit és mennyiért kóstolhatunk a Time Out Marketen?
Time Out Market Budapest
Fotó: Drive

2025-09-17

Bemutatkozott Budapest új gasztropiaca: mit és mennyiért kóstolhatunk a Time Out Marketen?

Szeptember 20-án, a Blaha Lujza téren található Corvin Palace felújított épületében nyílik meg Kelet-Közép-Európa első Time Out Marketje, a tizenegy kiváló magyar éttermet egy fedél alá gyűjtő Time Out Market Budapest. A hivatalos megnyitó előtt pár nappal lehetőségünk volt belekóstolni az éttermek és az italbárok kínálatába, ahol arra is fény derült, hogy milyen árakra számíthatnak majd az érdeklődők.

2025. szeptember 20-án, szombaton 11 óra 30 perckor nyit meg a világ talán leghíresebb gasztronómiai és kulturális piacának budapesti központja, a Time Out Market Budapest. A Time Out 2014-ben, Lisszabon történelmi vásárcsarnokában nyitotta meg legelső gasztrokulturális piacát, azóta szakértők bevonásával New Yorkban, Barcelonában, Dubajban és Oszakában is igyekeznek az adott térségek legjobb finomságait összegyűjteni.

Így van ez a kelet-közép-európai régió legelső Time Out Marketjével is, ahol összesen 11 díjnyertes és feltörekvő magyar vendéglátóhely mutatja be egyedi fogásokon keresztül konyhaművészetének legjavát.

Image
Time Out Market Budapest
Fotó: Drive
A közel 2500 négyzetméteres piac a Blaha Lujza téren, a felújított Corvin Palace-ban kapott helyet, és az éttermek mellett három bárral, öt rendezvényhelyszínnel és 540 ülőhellyel várja az érdeklődőket.
Melyik éttermek képviseltetik magukat?
  1. Az éttermek között ott van a Michelin Guide által ajánlott encsi Anyukám Mondta, ami Olaszország ízeit hozza közelebb Budapesthez;
  2. A Közel-Kelet ízvilágára építő Pingrumba is képviselteti magát;
  3. 101 Bistro a modern ázsiai ízekért felel;
  4. Szaletly a kortárs magyar konyha fogásaival várja a látogatókat;
  5. M’Eat by Rácz Jenő a spanyol és portugál tapasbárok hangulatát idézi meg magyaros és nemzetközi húsos antipasti ételekkel;
  6. A Michelin-csillagos LIRA by Essência a mediterrán fine dining különlegességeket sorakoztat fel;
  7. Canteen by Pesti István a két Mihcelin-csillagos étteremmel rendelkező séf magyaros fogásaival tölti fel a Corvin Palace-t;
  8. Ahogy a Casa Christa is a magyar konyha ízvilágára épít;
  9. A burgerrajongóknak a Tuning Burger nyújt lehetőséget a gourmet finomságok megkóstolására;
  10. A halételekért pedig a Bigfish pultját érdemes felkeresni;
  11. És mellettük ott lesz még a vietnámi konyha legjavát bemutató Hai Nam Pho is.
Mit kínálnak az éttermek, és mennyibe kerülnek?
Image
Zellernyárs, Pingrumba (bal oldalt); szecsuáni spenót, 101 Bistro (jobb oldalt)
Fotó: Drive

Az esemény során lehetőségünk volt belekóstolni az éttermek egy-egy meghatározó fogásába. Személyes kedvencünk a 101 Bistro ropogós szecsuáni spenótja volt, de a szezámolajos-szójaszószos padlizsán íze is annyira karakteres, hogy a szezámmagos-szójás csirkére emlékeztető ízvilága miatt még a húsimádóknak is bátran ajánljuk.

Az előételnek számító szecsuáni spenótot 3500 forintért, egy klasszikus marhás levest 5950 forintért kínálnak, de ha csak beugranánk egy kóstolóra, találunk ennél olcsóbb harapnivalót is.
Image
Füstön sült répa, Casa Christa (bal oldalt); lecsó, Canteen by Pesti István (jobb oldalt)
Fotó: Drive

Hasonló árakkal operál a Hai Nam Pho is, ami tavaszi tekercsekkel vendégelt meg minket: az étteremben egy szürkemarhás pho leves (főétel) például 6550 forint, egy csirkés tészta 3250, ugyanakkor egy szürkemarha hátszínnel vagy királykrákkal megtoldott tésztaétel 3750 forint.

Szintén pozitív meglepetés ért minket, amikor megkóstoltuk a Pingrumba kebabját, mivel a megszokott alapízek helyett egy komplex, fűszeres fogás került a tányérunkra. Ezt egyébként 5800 forintért adják, míg a falafelért 3250, a csirke-shwarmáért pedig 4650 forintot kérnek.

Az Anyukám Mondta két kiváló pizzával mutatkozott be: egy klasszikus Margheritát 3650 forintért lehet megkóstolni, míg az extrásabb feltétekkel bíró pizzák ára 4-5 ezer forint között mozog.

A magyaros ízekkel dolgozó Szaletly 4950 forintért kínálja a nekünk is bemutatott rakott krumplit és 3950 forintért a gulyáslevest, míg a szintén magyar konyhával operáló Casa Christában 2850 forintért tudunk lángosozni, a sült keszegbe pedig némivel több mint ötezer forintért haraphatunk bele. Pesti István Canteenjában 4450 forintért ígérnek ízletes lecsót, a nokedlis csirkepaprikásért 5950 forintot kérnek.

Image
Umami burger, Tuning Burger (bal oldalt); osztrigaemulziós marhatatár, Lira by Essencia (jobb oldalt)
Fotó: Drive
A Bigfish főételnek szánt tonhaltatárja wasabis pikánssággal és 6950 forintos árral mutatkozott be, míg egy ropogós fish & chipset 6250, a különféle sushiválogatásokat pedig 7-12 ezer forintért lehet megkóstolni.

A gourmet mediterrán ízek kedvelőinek a LIRA by Essência kínál különleges fogásokat: mi az osztrigaemulziós marhatatárt és a Bifana-szendvicset kóstoltuk meg, előbbi 3650, utóbbi 3950 forintba kerül. Utolsó körben végül Rácz Jenő húskülönlegességei és a Tuning Burger burgerjei kerültek sorra. Rácznál 8950 forintért kérhetünk egy-kétszemélyes „Séf Kedvence’ termelői felvágott tálat, 3950 forintért bruschettát, 5150 forintért gourmet sajtválogatást. A Tuningnál az alapburger 3350, a legdrágább pedig 6550 forintba kerül.

Az italokat nézve a borbárban a legtöbb tétel decinkénti ára 1650 forint környékén alakul, ha viszont egy egész üveget kérnénk, akkor jellemzően 8-10 ezer forinttal kell számolni. A koktélok java része három- és négyezer forint közötti árkategóriában elérhető. Mivel azonban a Time Out Market nem csupán egy „nagy étteremgyűjtőként” definiálja magát, az este 11:30-ig nyitva tartó helyszínen lesznek sommelier-k által vezetett borkóstolók, koktélworkshopok, koncertek, előadások, bárzongoraestek és más színes programok is várhatók.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!