Krémes élvezet: serpenyőben sült toszkán csirkemell – recept! Krémes élvezet: serpenyőben sült toszkán csirkemell – recept!
Fotó: Shutterstock

2025-01-16

  • Drive
  • Gasztro
  • Krémes élvezet: serpenyőben sült toszkán csirkemell – recept!

Krémes élvezet: serpenyőben sült toszkán csirkemell – recept!

A csirkemell töltve, göngyölve, zöldségekkel és gyümölcsökkel is remek választás, hiszen rendkívül sokoldalú alapanyagról van szó, gyakorlatilag bármivel passzol. Ha a főzés során az egyszerűségre törekednénk, de gazdag ízekre vágyunk, készítsük el ezt a toszkán receptet, amely omlós, lágy textúrája miatt garantáltan nagy sikert fog aratni. 

Ahogy a hamuesgyemant.hu is írja, ami igazán finommá teszi a fogást, az az ultrakrémes szósz, amit a vöröshagyma, a fokhagyma és szárított paradicsom dob fel. Nem mellesleg a recept egyszerű annyira, hogy a hét bármelyik napján elkészíthessük, de tökéletesen helyt áll akkor is, ha vacsoravendégeket várunk.

Hozzávalók:
  • 1 kisebb vöröshagyma;
  • 3 gerezd fokhagyma;
  • 70 g szárított paradicsom;
  • 30 g parmezán sajt;
  • 1 kg filézett csirkemell (kb. 2 db);
  • két csipet só;
  • fél teáskanál őrölt fekete bors;
  • 30 ml olívaolaj (2-3 evőkanál);
  • 2 teáskanál szárított toszkán fűszerkeverék;
  • 140 g bébispenót;
  • 3 dl tejszín.
Így készítsük el:
  1. Első lépésként készítsük elő az alapanyagokat: kockázzuk fel a vöröshagymát, nyomjuk össze a fokhagymát, szeleteljük fel a szárított paradicsomokat kisebb darabokra és reszeljük le a parmezánt.
  2. Vágjuk ketté a csirkemellet és papírtörlővel szárítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
  3. Egy nagyobb serpenyőben közepes hőfokon melegítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat, majd tegyük bele az egyik csirkét és pirítsuk barnára, oldalanként nagyjából 3-5 percig, és tegyük át egy tányérra. Ismételjük meg a folyamatot a másik csirkemellel is.
  4. Adjunk egy kanál olívaolajat a serpenyőhöz és dinszteljük meg a hagymát. Dobjuk bele a fokhagymát, a szárított paradicsomot és a toszkán fűszerkeveréket is. Főzzük nagyjából egy percig, amíg illatozni kezd, majd dobjuk bele a bébispenótot. Gyakori kevergetés mellett főzzük néhány percig, amíg megfonnyadnak a spenótlevelek.
  5. Ezután adjuk hozzá a parmezánt és öntsük fel tejszínnel, majd sózzuk, és tegyük vissza a csirkét is.
  6. Állítsuk a hőfokot alacsonyra és főzzük nagyjából 4-7 percig, amíg a csirke átsül.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!