2024-08-19
Hamisítatlan mexikói fogás egyszerűen: a csirkés enchilada
Az enchilada egy ízig-vérig mexikói fogás, ráadásul bárki könnyedén elkészítheti otthon is.
Az enchilada egy tradicionális mexikói étel, amely kukoricatortillába töltött húsból, sajtból, babból és zöldségekből áll, végül pedig fűszeres szószban sütik meg. Gyakran tejföllel, avokádóval vagy korianderrel tálalják.
Az étel eredete az ősi Mezo-Amerikába vezethető vissza, ahol már az aztékok és maják is készítettek hasonló fogásokat. Az enchilada népszerűsége az évszázadok során növekedett, és mára világszerte ismert mexikói specialitássá vált.

- 10 tortilla
- 50 dkg főtt csirke
- 1/2 fej hagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 zöld chili
- 15 dkg cheddar sajt
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1,5-2 evőkanál liszt
- 2,5 dl paradicsomszósz
- 2 kávéskanál chilipor
- 2 dl víz
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- A szószhoz kis olajon pirítsuk meg a lisztet.
- Öntsük hozzá a vízzel elkevert paradicsomot, majd az összes többi hozzávalóval együtt főzzük jól össze, körülbelül tíz percig.
- Ezt követően pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát, a chilit és a húst (előtte szálazzuk szét) is kevéske olajon.
- Adjuk hozzá a szósz 2/3 részét, egy kis sajtot, majd töltsük meg a tortillákat.
- Tegyük őket kivajazott tepsibe, locsoljuk meg a maradék szósszal, szórjuk meg jó sok sajttal, és süssük 10-15 percig 200 °C fokon.
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!