Garantált a nyugalom: 6 hangulatos erdei faház Magyarországon Garantált a nyugalom: 6 hangulatos erdei faház Magyarországon
Fotó: Vishnu Prasad, Unsplash.

2024-07-09

Garantált a nyugalom: 6 hangulatos erdei faház Magyarországon

Időnként mindenkinek jól esik egy kicsit elvonulni a város zajától, erre pedig tökéletes lehetőséget biztosítanak az erdei szállások. Ha nyugalomra és természetközeli kikapcsolódásra vágysz, mutatunk pár belföldi faházat, amelyekben garantált a feltöltődés.  

Bözsöny Pagony pihenőház – Kismaros

A Dunakanyar közepén, Kismaroson találunk rá egy elegáns, mégis természetközeli szálláshelyre, a Börzsöny Pagony pihenőházra. A környéken számos kirándulóhely, túraútvonal található, miután pedig kifáradtunk a sok sétálásban, a jacuzziban és a szaunában kipihenhetjük magunkat. Egy igazán finom élményért pedig beruházhatunk a romantikus toszkán vacsorába, amit igazi olaszos stílusban készítenek el.  

Hilltop Hideout – Szentendre

Ha nem szeretnénk messze menni a fővárostól, akkor a szentendrei magaslatokban megbújó Hilltop Hideout nekünk való. A Pilis tetején található szálláshelyen csak a madárcsicsergés zavarhat meg minket, a romantikus hangulatot pedig a jacuzzi, a szauna és tűzrakóhely garantálja.

Hét Kenyér ökovendégház – Pécsely

A Balaton-felvidék szívében, Pécsely külterületén egy igazi kincsre bukkanhatunk: a szőlősökkel körülvett Hét Kenyér ökovendégházban igényes környezetben tapasztalhatjuk meg azt, hogy milyen is környezettudatosan nyaralni: a vízellátást a ciszternában összegyűjtött esővíz biztosítja, az áramot napelemek szolgáltatják, a fűtést pedig a kandalló segítségével tudjuk feltekerni.

Észak Csillaga vendégház – Mátraszentimre

Erdei környezetben, a Galyatető szomszédságában helyezkedik el az Észak Csillaga vendégház, ahol a kerti játékoktól kezdve a bográcsozáson át a túrázásig, rengeteg természetközeli program kipróbálására van lehetőségünk. A kertben szauna és egy fatüzelésű dézsafürdő is megtalálható, így egy kis wellnesszezésért sem kell messzire mennünk.

Apám Világa vendégház – Zalaszentgrót

A Balaton felett, Zalaszentgrót dombvidékén elterülő Apám Világa vendégház tökéletes lehet a családok, nagyobb társaságok számára, hiszen akár tíz embert is be tud fogadni. A privát szőlősbirtokon kialakított vendégház szomszédoktól mentes helyen áll, és egy borospince, egy kemence és egy dézsafürdő, illetve jacuzzi társaságában várja a látogatókat.

Szajkó Fakuckó – Tamási
Image
Fotó: szállás.hu

Siófoktól délre, Tamási külterületén is elbújhatunk egy kicsit a világ elől a Szajkó Fakuckónak köszönhetően. A domtetőn elhelyezkedő vendégház levendulamezők és szőlősök között helyezkedik el, és még egy borospincét is elrejtettek a föld alatt.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!