Már menetrend szerinti helikopterjáratokkal is utazhatunk a görög szigetek között Már menetrend szerinti helikopterjáratokkal is utazhatunk a görög szigetek között
Fotó: James Coleman, Unsplash.

2024-06-27

Már menetrend szerinti helikopterjáratokkal is utazhatunk a görög szigetek között

Júniustól elindult Görögország első „helikopter-légitársasága”, aminek köszönhetően a nyáron már menetrendszerű helikopterekkel utazhatunk az Égei-tenger szigetei között. A járatokat a Hoper üzemelteti, akik fix útvonalakat és időpontokat kínálnak azoknak, akik egy gyors és látványos módon szeretnék bejárni az országot.

Elstartolt Görögország első és egyetlen helikoptereket használó légitársasága, amely napi járatokat indít az Égei-tenger szigetei között. A Hoper helikopterei Athén, Antipárosz, Folegandrosz, Íosz, Kéa (Kéosz), Míkonosz, Pátmosz, Szantorini, Szífnosz, Szpécesz (Spetses) és Tínosz szigeteire közlekednek, és elmondásuk szerint a leghosszabb út is csupán 45 percet vesz igénybe. A helyeket online és személyesen is le tudjuk foglalni.

Image
Fotó: Johnny Africa, Unsplash.

Az athéni székhelyű vállalat járatai ráadásul egész évben elérhetők lesznek. A cég flottája öt darab üvegkabinos Robinson R44, illetve Robinson R66 típusú helikopterből áll. A járatoknak három központi helyszínt jelöltek ki, Athént, Míkonoszt és Szantorinit – a bázis viszont Athénban van. Ezt mindössze 15 percnyi autózással érhetjük el az athéni nemzetközi repülőtérről.

Habár a Hoper járatai meghatározott útvonalakon közlekednek, kérésre charterjáratokat is indítanak azon utasok számára, akiknek tervei nem illeszkednek a menetrend szerinti útvonalakhoz.

Dimitris Memos, a Hoper vezérigazgatója a Travel Daily News-nak elmondta, azért kezdtek bele a vállalkozásba, mert egy gyors és hatékony közlekedési lehetőséget szerettek volna adni azoknak az utazóknak, akik számára fontos az idő. Memos elmondása szerint a Hopernek köszönhetően az órákból percek lesznek, az utazók pedig ennek az egyedülálló élménynek köszönhetően akár egy teljes napnyi szabadságot is nyerhetnek nyaralásuk során.

Image
Fotó: Mac McDade, Unsplash.

„Mi elsősorban a megfizethetőségre fókuszálunk, valamint arra, hogy a helikopteres utazások széleskörben elérhetőek legyenek. A Hoper lehetővé teszi az utasok számára, hogy anélkül üljenek helikopterekre, hogy egy egész gépet egyénileg ki kéne bérelniük”

– ismertette a szolgáltatást Dimitris Kossyfas, a cég kereskedelmi igazgatója.

Bár kinek mit jelent a „megfizethető", hiszen az egyirányú utak ára nagyjából 160 euróról, azaz közel 64 ezer forintról indul, míg a retúrjegyek ára – helyszíntől függően – körülbelül 350 euró, azaz 139 ezer forint környékén mozog.  

Úgy tudni, hogy a Hoper még idén bővíteni fogja az elérhető úti célok listáját.

A rejtélyjáratokról hallottál már? Egyre több repülő indul ismeretlen helyszínre. De miért?

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!