Ezek a légitársaságok szolgálják fel a legfinomabb ételeket Ezek a légitársaságok szolgálják fel a legfinomabb ételeket
Fotó: Shutterstock

2024-06-30

Ezek a légitársaságok szolgálják fel a legfinomabb ételeket

Amikor a repülőn felszolgált ételekre gondolunk, sok utazónak nem éppen a legfinomabb fogások jutnak eszébe. Habár a rövidebb járatokon nem feltétlenül szorulunk rá egy komplett menüre, a hosszabb utakat már nehéz lenne kibírni valamilyen főétel nélkül. Mutatjuk is, melyik légitársaságok tudják a legfinomabb ételeket biztosítani utasaik számára.

Food & Wine magazin idén is kiválogatta azokat a légitársaságokat, melyek a legjobb ételeket tudják felszolgálni a fedélzeten. A légitársaságokat a Global Tastemaker Awards díjátadó keretében ismerték el. A 2024-es értékelésben nemcsak az ízvilággal kellett kitűnniük a vállalatoknak, hiszen sokat számított, ha egészséges és fenntartható forrásból származó fogások kerültek az utazók elé. 

Mindezek alapján a legjobb gasztronómiai élményben az Emirates járatain lehet részünk. Az értékelés szerint a légitársaság képes volt kombinálni a kulináris innovációt a hagyományos ízekkel, kínálatukban pedig a vegán ételektől kezdve a klasszikus, házias fogásokig mindent megtalálhatunk. A vállalat továbbá a változatosságra és a minőségre is nagy figyelmet fordít, mely nemcsak az ételek, de az italok területén is megmutatkozik.

Ha a legjobb légitársaságokra lennénk kíváncsiak: Ezek lettek a legjobb légitársaságok 2024-ben
Image
Emirates
Fotó: Shutterstock

A tavalyi győztes Turkish Airlines idén a második helyre csúszott – na persze ez egyáltalán nem számít rossz teljesítménynek. A légitársaság menüjét szezonális és friss alapanyagokból állítják össze, az utazók pedig ízletes török fogásokba kóstolhatnak bele – ráadásul a turistaosztályon utazókat sem hanyagolják el.

A bronzérmet az ázsiai Singapore Airlines vihette haza, ami az értékelés szerint képes új magaslatokba emelni a gasztronómiát. A szakácsot itt pontosan értik, hogy a repülési magasság befolyásolja az ízérzékelést, aminek köszönhetően minden étel ízesítésére külön figyelmet fordítanak.

Image
A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock
A toplista így alakult:
  1. Emirates
  2. Turkish Airlines
  3. Singapore Airlines
  4. Cathay Pacific
  5. Qatar Airways
  6. Air France
  7. Korean Air
  8. Air Nippon Airways
  9. Etihad Airways
  10. Delta Airlines

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!