Az ünnepi időszak sok magyar számára egyet jelent a diós és a mákos bejglikkel. Az édesség…
A kanelbulle, vagyis a svéd fahéjas csiga, a svéd konyha egyik legismertebb és legkedveltebb…
Közép-Európa történelméből adódóan több hasonló receptet tud felmutatni – ennek az egyik…
Ha nem tudjuk egyelőre még magunk mögött hagyni az olasz nyaralást, akkor fogjunk bele a…
A francia gasztronómia nem feltétlenül az egyszerű receptekről híres, ám azért akadnak olyan…
Ha már felkerestük Magyarország „Szedd magad!” szilvakertjeit, akkor bizonyára elegendő gyümölccsel…
Olaszország gasztronómiája páratlan: a pizzától kezdve a különböző tésztákon át a rizottókig, a…
Az elmúlt hetekben az időjárás már kacsintgatott a nyárral, ilyenkor pedig nagyon jól tud esni egy…
A nyárias időjárásnak köszönhetően már hamarosan találkozhatunk friss eperrel a boltokban, ami…
Desszertek széles választékából válogathatunk napjainkban. A csokoládés, kekszes vagy gyümölcsös…
Talán nincs is olyan pékáru, amelyik jobban megtestesítené Franciaország esszenciáját, mint a…
Bár Skandinávia többi részén már évszázadok óta használják a kardamomot, Svédországban csak a…