2024-09-27
Egyszerűen elkészíthető, fenséges tépett csirkés taco – íme a recept
Nemcsak laktató, de pár perc alatt összedobható a Mexikóból származó étel, amely megkóstolása után mind a 10 ujjunkat megnyaljuk. Egy speciális fűszerkeverékre lesz szükségünk, amit akár házilag is kikísérletezhetünk. Mutatjuk a Chef's Pencil könnyed taco receptjét.
A mexikói konyha népszerűségével az egész világot meghódította. Az egyik legautentikusabb és egyben legkönnyebben megalkotható recept nem más, mint a taco, melynek végtelen számú verziója létezik. Mutatunk egy klasszikus variációt, mely ebédre és vacsorára is tökéletes választás. Szerencsére nem igényel sok időt, így bármikor bevethetjük, például, ha mozizós estet tartunk vagy amikor vendégek érkeznek látogatóba.
- 200 gramm csirkemell;
- 50 gramm barbeque szósz;
- 1 evőkanál cajun fűszerkeverék;
- Só, bors;
- 15 ml olívaolaj (helyettesíthető sima olajjal is).

- Hozzávalók a paradicsomos salsához:
- 200 gramm savanyított zöldparadicsom;
- Fél darab vöröshagyma;
- 50 gramm jalapeno;
- 30 ml tejföl;
- 30 sült hagyma;
- 3 darab taco shell.
- Először mossuk meg a csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. 180 fokra felmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
- A salsa elkészítéséhez tegyük a paradicsomokat, a felkockázott hagymát és a jalapeno paprikákat egy turmixgépbe, majd pépesítsük úgy, hogy kissé darabos állagot kapjunk.
- Miután kivettük a csirkét a sütőből, tépjük apró darabokra. Hevítsünk fel egy serpenyőt, öntsük bele az olajat, majd tegyük bele a barbeque szószt és a cajun fűszerkeveréket. Keverjük össze és pirítsuk 1-2 percen keresztül.
- A tacoshelleket töltsük meg a csirkével, a sült hagymával, valamint a leturmixolt salsával és a fűszerkeverékes szósszal, majd tálaljuk. Egyébként ízlés szerint bármilyen pusz zöldséggel megtölthetjük.
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!