Pisztáciás-datolyás energiagolyók – a különleges uzsonna, ami villámgyorsan feltölt
Fotó: Amallia Eka/Shutterstock

2025-05-18

Pisztáciás-datolyás energiagolyók – a különleges uzsonna, ami villámgyorsan feltölt

Ha gyors és természetes energiára vágysz, a pisztáciás-datolyás energiagolyók tökéletes uzsonna lehet a következő kiránduláshoz. A pisztácia gazdag, egyedi íze és a datolya természetes édessége páratlan harmóniát alkot, miközben pillanatok alatt elkészíthetők, könnyen szállíthatók, és akár egy hétig is frissek maradnak.

A kellő energia elengedhetetlen fontosságú, legyen szó rövidebb, vagy hosszabb túráról egyaránt. Éppen ezért egy olyan receptet mutatunk be, amely bővelkedik a vitaminokban. A pisztácia például a diófélékhez képest sokkal több tápanyagot tartalmaz, beleértve az A, B1. B6, E-vitamint, de kalciumban, vasban, valamint magnéziumban is gazdag. A datolya szintén vitaminbombának számít, természetes cukortartalmának köszönhetően ráadásul energiát is biztosít. Mutatjuk, hogy készítsük el a tökéletes kirándulós édességet, mindössze néhány lépésből!

Hozzávalók:
  • 200 g friss datolya, kimagozva (kb. 10-12 szem datolya);
  • 195 g nyers pisztácia;
  • 22.5 g zabpehely;
  • 2,5 ml vanília kivonat;
  • 2,5 g finom tengeri só.
Image
Fotó: Libin Jose/Shutterstock
Így készítsük el:
  1. Tegyük a datolyát egy hőálló tálba. Öntsünk rá felforralt vizet úgy, hogy ellepje a szemeket. Hagyjuk ázni körülbelül 10 percig.
  2. Daráljuk le a pisztácia felét egy konyhai robotgépben, és tegyük át egy tálba. Fontos, hogy ne pörkölt pisztáciát használjunk, mivel ez a lépés nem fog működni.
  3. Csepegtessük le a datolyát, majd tegyük a konyhai robotgépbe a maradék pisztáciával, a zabbal, a vaníliakivonattal és a tengeri sóval együtt. Kb. 30 másodpercig turmixoljuk, majd egy spatulával nyomjuk le az oldalát, és turmixoljuk újra, amíg nagyrészt sima keveréket kapunk, de még van némi textúrája. Ha a keverék nem ragad össze, adjunk hozzá 1-2 teáskanál vizet.
  4. A keverékből ezután gyúrjunk evőkanálnál alig nagyobb golyókat, majd hempergessük meg őket a pisztáciaporban, hogy zöld bevonatot kapjanak.
  5. Tálalás előtt legalább 30 percig hűtsük a már kész golyókat. Légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben akár egy hétig is eláll.

(Forrás: Project Meal Plan)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!