2024-12-30
Koccints stílusosan: 3 izgalmas pezsgős koktél szilveszterre
Malacsült, lencse, csillagszórók és visszaszámolás: már csak a pezsgő hiányzik az itthon megszokott újévi hagyományok közül. Ha idén te lennél a házigazda, akkor meglepetésként csavarj egyet a megszokott italon, és szolgáld fel koktélként!
Hozzávalók (1 koktélhoz):
- 3 cl brandy (vagy sötét rum)
- 6 cl almás cider
- hűtött száraz pezsgő (annyi, amennyi belefér majd a pohárba)
- ½ tk fahéj
- cukor
Így készítsük el:
Egy kisebb tálban keverjük össze a fahéjat és a cukrot, a cidert pedig öntsük ki egy pohárba. A pohár peremét óvatosan mártsuk bele a ciderbe, aztán forgassuk meg a fahéjas-cukros keverékben. Egy mixerbe rakjunk néhány jégkockát, majd öntsük bele a brandyt és a cidert, és alaposan rázzuk össze. Töltsük mindezt a pohárba, aztán öntsünk rá a pezsgőből annyit, amennyi még nem fedi el a cukros díszítést.
Hozzávalók (1 koktélhoz):
- 3 cl gin
- 1,5 cl citromlé
- 1,5 cl cukorszirup (forró vízből és cukorból kikeverhető)
- 9 cl pezsgő
- díszítésnek egy citromtwist (opcionális)
Így készítsük el:
Egy mixerbe rakjunk pár kocka jeget, majd öntsük bele a citromlevet, a gint és a cukorszirupot. Rázzuk alaposan össze, majd szűrést követően bele is tölthetjük az általunk választott pohárba. Ezután öntsük rá a pezsgőt, majd ha szeretnénk, egy szelet citromhéjjal díszíthetjük.
Hozzávalók:
- 3 cl világos rum
- ½ lime leve
- 1 ek cukorszirup (forró vízből és cukorból kikeverhető)
- 5 mentalevél
- pezsgő (annyi, amennyi belefér majd a pohárba)
Így készítsük el:
Tegyünk a mixerbe néhány kocka jeget, majd öntsük bele a rumot, a limelevet és a cukorszirupot. A mentaleveleket rakjuk egyik tenyerünkbe, majd a másikkal csapjunk rájuk egyet, mielőtt ezeket is hozzáadnánk. Rázzuk össze az egészet alaposan, töltsük bele a pohárba, végül pedig öntsük fel pezsgővel.
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!