2025-02-08
Így szúrhatod ki könnyedén, ha egy étterem a turisták pénzére utazik
Külföldön a turisták számára nem mindig könnyű feladat megkülönböztetni az autentikus és a túlárazott éttermeket. Ennek apropóján egy szakértő nemrég elárulta, milyen jelek segítségével kerülhetők el a turistacsapda vendéglátóhelyek.
Constantina Demos, a Delicious utazási szakértője elmondása szerint már ő is esett áldozatul turistacsapdáknak, nemrég pedig elárulta, hogyan lehet könnyen felismerni és elkerülni a túlárazott éttermeket külföldön.Szerinte a leggyanúsabb helyek azok, amelyek csúcsidőben üresek, valamint, amelyek bejárata előtt különböző kedvezményekkel próbálják becsalogatni a vendégeket – írja az Express.
Demos szerint érdemes figyelembe venni azt is, ha egy étterem egy nevezetesség közelében található, hiszen ilyenkor szinte biztos, hogy a hely túlárazott. Egyértelmű turistacsapdáról árulkodik az is, ha az étterem menüje kizárólag angol nyelven olvasható, hiszen ebben az esetben felmerül a gyanú, hogy csak külföldi vendégek térnek be oda – de olyan is előfordulhat, hogy a turistáknak külön angol étlapot mutatnak be az ott dolgozók, amin persze egészen másárak szerepelnek, mint a helyi menün.

Végül hozzátette: az ilyen túlárazott helyeken az üzemeltetők számára nem feltétlenül prioritás a minőség és a szolgáltatás, ezért mindenképp érdemes továbbálnunk, ha belefutunk egybe.
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!