Alig ismerjük, pedig nemcsak laktató, de rendkívül olcsó is a portugálok zöld levese Alig ismerjük, pedig nemcsak laktató, de rendkívül olcsó is a portugálok zöld levese
Fotó: Shutterstock

2025-02-27

Alig ismerjük, pedig nemcsak laktató, de rendkívül olcsó is a portugálok zöld levese

Hihetetlenül gazdag, rendkívül olcsó és gyerekjáték elkészíteni: ez a portugálok nem mindennapi levese, a caldo verde. 

ez a couve galega, ami egy helyi, a kelkáposztához hasonló zöldség.
Image
Fotó: Shutterstock

Az étel nagyon jól működik maradék főtt burgonyával és zöldségekkel (mángold, kelkáposzta, káposzta vagy bármilyen tavaszi zöldség), és bár elsőre szerény fogásnak tűnhet, a krémesre főzött és turmixolt zöldségek és burgonya kombinációja rendkívüli végeredményt ad.

Így készül:
  1. Egy nagy fazékban közepesen magas hőfokon melegítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat. Adjuk hozzá a kolbászt, és süssük, amíg meg nem barnul, 5 percig. Ezután tegyük félre egy tányérra.
  1. Csökkentsük közepesre a hőfokot, és tegyük a fazékba a hagymát. Fonnyasszuk, amíg üvegessé nem válik. Adjuk hozzá a fokhagymát, a sót és a borsot. Sűrű kevergetés mellett pirítsuk további egy percig.
  1. Adjuk hozzá a burgonyát, az alaplevet, a vizet és a kelkáposztát, majd forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot. Hagyjuk így 25-30 percig, amíg a krumpli puha nem lesz.
  1. Egy fakanállal nyomkodjuk szét a burgonya felét, hogy krémes és sűrű legyen a levesünk. Ezután tegyük vissza a kolbászt a fazékba, és főzzük további 5-10 percig a levest, hogy összeérjenek az ízek, majd tálalhatjuk is.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!