2024-12-22
Karácsonyfa az asztalon: készítsd el a legmenőbb ünnepi snacket!
Tökéletes választás, ha valami gyors és látványos előételt szeretnél a karácsonyi asztalra.
A sajtos karácsonyfához:
- 250g krémsajt
- 300g reszelt cheddar sajt (vagy másfajta keményebb sajt)
- 4 póréhagyma
- 3 ek sótlan vaj
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 ek Worcestershire szósz
A díszítéshez:
- néhány kisebb koktélparadicsom
- petrezselyem
- mandula
- sárga kaliforniai paprika
- sós krékerek (pl.: TUC)
- olívabogyó, sonka, alma (opcionális)
Megjegyzés: az előételhez bármilyen sajtot és bármilyen díszítéshez való alapanyagot használhatunk. A lényege a krémsajt, a keményebb sajt, a petrezselyem és a krékerek. A fűszerezést, illetve a mennyiségeket is ízlésünk szerint variálhatjuk.
- Egy tálban keverjük levegőssé a krémsajtot, majd öntsük hozzá a reszelt cheddart, az apróra vágott póréhagymát, a fokhagymaport, a vajat, a Worcestershire szószt, a sót és a borsot.
- Alaposan dolgozzuk el őket, majd fedjük le a tálat, és tegyük legalább 1 órára a hűtőbe. Ha eléggé lehűlt, formázzunk a keverékből egy nagyobb tálalótányér közepén karácsonyfát, majd elkezdhetjük a díszítést is felrakni: először a paradicsomokat helyezzük rá, ezután nyakon önthetjük petrezselyemmel, majd az égősorok mintájára a kisebb darabokra vágott mandulaszeleteket is rátehetjük.
- A sárga kaliforniai paprikából vágjunk csillagformát, a maradékból pedig megpróbálhatunk „gyertyákat” készíteni. A tál peremére rakjuk ki a krékereket, az olívabogyót, a sonkát és az almát.
(Recept)
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!