2025-07-01
A kertipartik új kedvence: így készíts görögdinnyés salsát házilag
A görögdinnye a nyár egyik legkedveltebb gyümölcse, ám nemcsak magában, hanem más ételekkel kombinálva is remekül hasznosítható. A görögdinnyés salsa például tökéletes társa a grillhúsoknak, de némi nachosszal vagy tortillával tálalva vendégváró falatként is megállja a helyét.
- 450 g kockára vágott görögdinnye
- 1 nagyobb fej apróra vágott lilahagyma
- 2 ek friss citromlé
- 2 ek friss, aprított koriander
- 1 ek friss, aprított mentalevél
- 1-2 apróra vágott jalapeño paprika (ízlés szerint)
- ½ tk fokhagymás só
- nachos vagy tortilla a tálaláshoz

Miután minden hozzávalót felvágtunk, egy szűrő segítségével csepegtessük le a görögdinnyét, hogy megszabaduljunk a fölösleges létől. Ezután csak keverjünk mindent össze egy nagyobb tálban, majd tálaljuk a salsát nachos vagy tortilla társaságában. Ha később fogyasztanánk, akkor hűtőbe is tehetjük.
(Recept)
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!