A kertipartik új kedvence: így készíts görögdinnyés salsát házilag A kertipartik új kedvence: így készíts görögdinnyés salsát házilag
Fotó: zarzamora, Shutterstock

2025-07-01

A kertipartik új kedvence: így készíts görögdinnyés salsát házilag

A görögdinnye a nyár egyik legkedveltebb gyümölcse, ám nemcsak magában, hanem más ételekkel kombinálva is remekül hasznosítható. A görögdinnyés salsa például tökéletes társa a grillhúsoknak, de némi nachosszal vagy tortillával tálalva vendégváró falatként is megállja a helyét.

Hozzávalók:
  • 450 g kockára vágott görögdinnye
  • 1 nagyobb fej apróra vágott lilahagyma
  • 2 ek friss citromlé
  • 2 ek friss, aprított koriander
  • 1 ek friss, aprított mentalevél
  • 1-2 apróra vágott jalapeño paprika (ízlés szerint)
  • ½ tk fokhagymás só
  • nachos vagy tortilla a tálaláshoz
Így készítsük el:
Image
Fotó: JeniFoto, Shutterstock

Miután minden hozzávalót felvágtunk, egy szűrő segítségével csepegtessük le a görögdinnyét, hogy megszabaduljunk a fölösleges létől. Ezután csak keverjünk mindent össze egy nagyobb tálban, majd tálaljuk a salsát nachos vagy tortilla társaságában. Ha később fogyasztanánk, akkor hűtőbe is tehetjük.

(Recept)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!