2025-03-04
Készülj a bikiniszezonra a ropogós skandináv lazacsalátával!
Ha már most elkezdenénk készülni a nyári fürdőruhás szezonra, akkor érdemes a táplálkozásunkkal is foglalkozni. Ugyan a salátákra hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint kevésbé tápláló, pár zöld levélből összerakott köretre, a valóságban egy jó saláta sokkal többet tud ennél. Ha némi húst is rakunk hozzá, akkor nemcsak, hogy egészséges, de kiadós fogásokat is készíthetünk. Ilyen például a skandinávok diétás lazacos salátája – mutatjuk is, hogyan lehet elkészíteni!
- 2 szelet teljes kiőrlésű rozskenyér
- 570 g lazacfilé
- 60 ml görög joghurt
- 15 ml olívaolaj
- 30 ml fehérborecet
- 120 ml
- 5 g friss kapor
- ½ uborka
- 1 közepes fej vörös- vagy lilahagyma
- 1 fej zöld leveles salátaú
- só, bors (ízlés szerint)
- 1,5 evőkanál „everything” fűszerkeverék – ezt mákból, szezámmagból, fokhagymaporból és borsból kikeverhetjük.

- Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius-fokra, majd pirítsuk meg a kenyereket.
- Eközben béleljünk ki egy sütőlapot vagy szélesebb tepsit sütőpapírral. Tegyük rá a lazacot, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd sózzuk, borsozzuk. Süssük a középső rácson körülbelül 15 percig, majd hagyjuk 5 percig pihenni.
- Eközben egy nagyobb tálban keverjük össze a joghurtot, az olajat, az ecetet, a kaprot, 1 evőkanálnyi vizet, valamint egy-egy csipet sót és borsot. Adjuk hozzá a félholdakra szeletelt uborkát és az apróra vágott hagymát, és keverjük alaposan össze.
- Tálalás előtt adjuk hozzá a salátakeveréket, majd helyezzük erre a lazacszeleteket és a kisebb darabokra tört pirítóst.
(Recept)
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!