Az egész internet odavan a pofonegyszerű karamellizált hagymás tésztáért – recept! Az egész internet odavan a pofonegyszerű karamellizált hagymás tésztáért – recept!
Fotó: Shutterstock

2024-08-14

  • Drive
  • Gasztro
  • Az egész internet odavan a pofonegyszerű karamellizált hagymás tésztáért – recept!

Az egész internet odavan a pofonegyszerű karamellizált hagymás tésztáért – recept!

A tészta az egyik legváltozatosabban elkészíthető fogás a világon, ráadásul profinak sem kell lennünk azért, hogy valami finomat varázsoljunk az asztalra. A legújabb szenzáció pedig egy rendkívül egyszerű recept, amihez gyakorlatilag csak tésztára, karamellizált hagymára és persze egy jó adag parmezánra van szükségünk.

Hozzávalók:
  • 3 közepes hagyma
  • 340 g spagetti
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek barnacukor
  • 2 ek vaj
  • 80 g parmezán
  • só, bors (ízlés szerint)
Így készítsük el:
  • Vágjuk fel a hagymákat vékony cikkekre, majd tegyünk egy nagyobb serpenyőt alacsony lángra.
  • A serpenyőbe rakjuk bele a hagymát és az olívaolajat, és alkalmi keverés mellett karamellizáljuk (kb. 40 perc).
  • Amikor a hagymák már szépen megpirultak, adjuk hozzá a balzsamecetet és a barnacukrot, és főzzük még nagyjából 5 percig.
  • Vegyük le a tűzről a hagymás serpenyőt, majd kezdjünk neki a tészta kifőzésébe. A főzőléből tegyünk félre nagyjából egy csészényit, majd öntsük össze a leszűrt tésztát a hagymával.
  • Tegyük hozzá a vajat, a parmezánt és apránként a félretett főzőlevet is. Keverjük át az egészet alaposan, hogy találkozzanak az ízek. Fűszerezzük meg egy kis sóval és borssal, és már tálalhatjuk is.

(Recept: Tasting Table)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!