2024-08-14
Az egész internet odavan a pofonegyszerű karamellizált hagymás tésztáért – recept!
A tészta az egyik legváltozatosabban elkészíthető fogás a világon, ráadásul profinak sem kell lennünk azért, hogy valami finomat varázsoljunk az asztalra. A legújabb szenzáció pedig egy rendkívül egyszerű recept, amihez gyakorlatilag csak tésztára, karamellizált hagymára és persze egy jó adag parmezánra van szükségünk.
- 3 közepes hagyma
- 340 g spagetti
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek barnacukor
- 2 ek vaj
- 80 g parmezán
- só, bors (ízlés szerint)
- Vágjuk fel a hagymákat vékony cikkekre, majd tegyünk egy nagyobb serpenyőt alacsony lángra.
- A serpenyőbe rakjuk bele a hagymát és az olívaolajat, és alkalmi keverés mellett karamellizáljuk (kb. 40 perc).
- Amikor a hagymák már szépen megpirultak, adjuk hozzá a balzsamecetet és a barnacukrot, és főzzük még nagyjából 5 percig.
- Vegyük le a tűzről a hagymás serpenyőt, majd kezdjünk neki a tészta kifőzésébe. A főzőléből tegyünk félre nagyjából egy csészényit, majd öntsük össze a leszűrt tésztát a hagymával.
- Tegyük hozzá a vajat, a parmezánt és apránként a félretett főzőlevet is. Keverjük át az egészet alaposan, hogy találkozzanak az ízek. Fűszerezzük meg egy kis sóval és borssal, és már tálalhatjuk is.
(Recept: Tasting Table)
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!