2024-10-21
5 ország, ahol biztosan jól érzik majd magukat a vegetáriánusok
Turistaként egyre könnyebb vegetáriánusbarát éttermekre bukkannunk a világban. Vannak azonban olyan országok, ahol a lakosság jelentős része húsmentesen táplálkozik, ezért jóval könnyebb is vegetáriánus fogásokat találniuk az étlapokon.
A humusz valószínűleg a legismertebb közel-keleti húsmentes fogás. Ehhez társul az a tény, hogy Izraelben él a régió legtöbb vegetáriánusa (a lakosság 13%-a), így ha az országban járunk, biztosan nem szenvedünk majd hiányt húst nélküli fogásokban.
Maga a humusz pitával párosítva laktató köretként vagy étvágygerjesztő előételként is kiváló.
Kína egy másik hívogató ország a vegetáriánusok számára, mivel ez az étkezési forma meglepően elterjedt itt: az 1,4 milliárd állampolgárból közel 200 millióan nem esznek húst. Bár teljesen vegánnak lenni már kíhívás, mivel a tojásételek nagyon népszerűek, a rizzsel, zöldségekkel és tofuval telepakolt fogások után azonban garantáltan nem maradunk éhesek.
A legnépszerűbb húsmentes kínai étel a főként paradicsomból és tojásból álló fān qié chǎo dàn, azaz a paradicsomos tojásrántotta.
Ha Dél-Amerikába utazunk, rengeteg húsban gazdag étellel találjuk szembe magunkat, Brazília azonban egy igazi oázis a vegetáriánusok számára, hiszen a brazilok 14%-a is annak vallja magát. Akár grillzöldségekre, akár különleges sajtos fogásokra vágynánk, a kontinens legnépesebb országában számos remek ételt kipróbálhatunk majd.
A legközkedveltebb vegetáriánus ételnek a pão de queijo (sült sajtgolyók) számítanak.
Mexikó gasztronómiája leginkább a csípős burritóiról és tacóiról híres, amelyekről legtöbben azt hiszik, hogy kihagyhatatlan belőlük a hús. A közel 130 milliós ország mintegy ötöde azonban vegetáriánus, akár utcai bódéknál, akár étteremben ennénk, valószínűleg rengeteg vegetáriánus alternatíva közül válaszhatunk.
A leginkább felkapott vegetáriánus étel a babos taco.
Egyértelműen India a legideálisabb kulináris célpont nemcsak a húsmentesen étkezők, de még a teljesen vegánok számára is, mivel felmérések szerint a lakosság közel 40%-a vegetáriánus életmód szerint él. A tradicionális indiai gasztronómiában alapvetően a legtöbb étel állati eredetű hozzávaló nélkül készül – egyrészt vallási, másrészt higiéniai okoknak köszönhetően.
A legnépszerűbb vegetáriánus fogások a világ legnépesebb országában a csicseriborsós (Chana Masala) ételek.
Forrás: The Travel
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!