2025-05-29
Egy olasz sztárséf szerint ezek a leggyakoribb gasztrobakik Olaszországban
Olaszország nemcsak meseszép tengerpartjairól és gazdag kultúrájáról híres, hanem „szigorú” gasztronómiájáról is. Bár kétségtelenül igaz, hogy az étkezés legfontosabb szabálya az, hogy élvezzük azt, ami számunkra a legízletesebb, egy olaszországi utazás során – ha valóban autentikus módon szeretnénk belekóstolni az itáliai életérzésbe – érdemes néhány íratlan, ám szigorúan követett étkezési szabályt is szem előtt tartanunk.
A nyaralások során fontos, hogy betartsuk a helyi írott (és íratlan) szabályokat – Olaszországban ez különösen így van akkor, ha a gasztronómiáról beszélünk. A New York Post cikkében egy világhírű olasz séf, Massimo Bottura árulta el, hogy melyek azok a gasztrohibák, amiket tapasztalata szerint a legtöbb Itáliába érkező turista elkövet.

Bottura szerint az egyik legnagyobb hibának az számít, ha elsietjük az étkezéseket. Olaszországban ugyanis az étkezés egy rituálé, nem pedig egy „gyors tranzakció", ezért ha leülnek vacsorázni, az valójában egy „több órás szertartást" jelent. Ide tartozik az ízek élményszerű felfedezése, a társalgás öröme, a borok lassú kortyolgatása – és nem utolsósorban annak a belső igénynek az elengedése, hogy mindent rohanva intézzünk.
– idézte a séfet a portál.
Tehát ha Rómába megyünk, csináljunk úgy, mint a rómaiak: tegyük félre a cukros üdítőket és kérjünk helyettük egy üveggel vagy pohárral valamelyik helyi borból, amit aztán az egész esemény alatt elkísér minket. Bottura szerint:
Olvasd el ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!