2024-07-12
Finom, hűsítő és rendkívül egyszerű: így készíts 2 hozzávalós dinnyefagyit
A görögdinnye klasszikus nyári gyümölcs, amit még a legkisebbek is imádnak. Bár az édeskés gyümölcs önmagában is szuper frissítő, ha fagylaltot készítenénk belőle, akkor egy igazán hűsítő finomságot kaphatunk.
- görögdinnye
- kókusztej vagy mandulatej
- cukor (ízlés szerint)
- Vágjuk kisebb kockákra a görögdinnye húsát, majd távolítsuk el a magokat.
- Rakjuk egy tálba a darabokat, majd aprítsuk ezeket fel egy villa segítségével. Ezt követően tegyük be legalább 3 órára a fagyasztóba.
- Miután kiszedtük a fagyasztóból a dinnyét, rakjuk a darabokat egy turmixolásra alkalmas tálba, majd öntsünk hozzá a mennyiségnek megfelelő kókusz- vagy mandulatejet, és ízlés szerint egy kevés cukrot is. Egy adag fagyihoz nagyjából harmadannyi tej kell, mint amennyi dinnye.
- Egy botmixer segítségével keverjük át alaposan az egészet, és már tálalhatjuk is. Ha úgy érezzük, hogy jót tenne neki még egy kis hideg, akkor bátran rakjuk vissza a fagyasztóba.
Olvasd el ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!




