2024-06-26
6 remek mártás, ami a nyári grillek sztárja lehet
A nyár nemcsak a strandolás, hanem a hangulatos sütögetések időszaka is. Viszont egy-egy finom szelet hús vagy ízletes zöldség sem az igazi egy remek mártás nélkül, éppen ezért mutatunk is hat szuper szószt, ami tökéletesen passzol a grillezett finomságokhoz.
Hozzávalók:
- 1 tojássárgája
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk citromlé
- 20 ml olívaolaj
- só, bors (ízlés szerint)
Aprítsuk fel a fokhagymát, majd egy mozsárban zúzzuk pépessé. Adjuk hozzá a sót és a borsot, majd a tojássárgáját is. Az olajat apránként adagoljuk hozzá, és folyamatos keverés mellett dolgozzuk át az egészet. A végén adjuk hozzá a citromlevet is, és keverjük bele az aioliba.
Hozzávalók:
- 2 db kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml paradicsomszósz (passata)
- só, bors (ízlés szerint)
Aprítsuk fel a kaliforniai paprikákat és a fokhagymát is, majd egy tálban dolgozzuk alaposan át. Adjuk hozzá a fűszereket és a passatát is, miután pedig jól elkevertünk mindent, már tálalhatjuk is.
Hozzávalók:
- 250 g görög joghurt
- 1 csokor kapor
- 2 ek olívaolaj
- ½ citrom leve
- só, bors (ízlés szerint)
Egy tálban keverjük el az összes hozzávalót.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb avokádó (vagy 2 kisebb)
- 50 g joghurt
- 1 lime leve
- só, bors (ízlés szerint)
Egy tálban keverjük el az összes hozzávalót.
Hozzávalók:
- 2 körte
- 80 g kéksajt
- 1 ek metélőhagyma
- só, bors (ízlés szerint)
Vágjuk apróra a körtét, majd egy tálban keverjük el a kéksajttal és a metélőhagymával, és adjuk hozzá a fűszereket is.
Hozzávalók:
- 30 g petrezselyem
- 30 g koriander
- 30 g bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ fej lilahagyma
- ½ citrom leve
- egy kevés olívaolaj és almaecet
- só, bors (ízlés szerint)
Aprítsuk fel a petrezselymet, a koriandert és a bazsalikomot, vágjuk kis kockákra a lilahagymát, majd locsoljunk rá egy leheletnyi almaecetet. Ezt követően adjuk hozzá a citrom levét és reszeljük rá a héját, majd a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Keverjük át alaposan, majd öntsük fel annyi olívaolajjal, hogy ellepje a masszát. Ismételten keverjük el, és már tálalhatjuk is.
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!