2024-08-26
Rendelés helyett: így készíts tökéletes pad thait!
A gyros és a döner mellett a thai tészták is a világ egyik legkedveltebb street foodjának számítanak, közülük is különös kedvenc a pad thai. Ahelyett viszont, hogy házhoz rendelnénk a klasszikust, megpróbálhatjuk otthon is elkészíteni – mutatjuk is, hogyan fogjunk bele!
A pad thaihoz:
- 150 g rizstészta
- 200 g csirkemell
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 120 g mungóbabcsíra
- 120 g pirított mogyoró
- 2 tojás
- 1 piros kaliforniai paprika
- só, bors, chilipehely (ízlés szerint)
- koriander és mogyoró a díszítéshez
- olaj
- 1 lime leve
A szószhoz:
- 2 ek tamarind paszta
- 2 ek halszósz
- 1 ek szezámolaj
- 1 ek szójaszósz
- Áztassuk be a rizstésztát nagyjából 20 percig hideg vízben, majd sós vízben pár perc alatt főzzük meg.
- Egy kisebb tálban keverjük össze a szószhoz szükséges alapanyagokat, majd belerakjuk a kisebb darabokra vágott csirkemellet.
- Egy magasabb falú serpenyőbe vagy wokba rakjunk egy kevés olajat, majd közepes-magas lángon kezdjük el pirítani az apróra vágott vöröshagymát, ezt követően pedig adjuk hozzá a fokhagymát és a felszeletelt kaliforniai paprikát. Pár perc után dobjuk bele a csirkemellet is.
- Egy tálban verjük fel a tojásokat, öntsünk még egy kicsit olajat a serpenyőbe, majd öntsük bele a tojást, a tésztát, a babcsírát és a mogyorót is,
- Keverjük alaposan el mindezt, utolsó lépésként pedig adjuk hozzá a sót és a borsot, valamint facsarjuk bele a lime levét.
- Tálalás előtt szórjuk meg korianderrel és mogyoróval, és már készen is vagyunk.
(Recept: Tastes Better From Scratch)
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!