Rendelés helyett: így készíts tökéletes pad thait! Rendelés helyett: így készíts tökéletes pad thait!
Fotó: Markus Winkler, Unsplash.

2024-08-26

  • Drive
  • Gasztro
  • Rendelés helyett: így készíts tökéletes pad thait!

Rendelés helyett: így készíts tökéletes pad thait!

A gyros és a döner mellett a thai tészták is a világ egyik legkedveltebb street foodjának számítanak, közülük is különös kedvenc a pad thai. Ahelyett viszont, hogy házhoz rendelnénk a klasszikust, megpróbálhatjuk otthon is elkészíteni – mutatjuk is, hogyan fogjunk bele!

Hozzávalók:

A pad thaihoz:

  • 150 g rizstészta
  • 200 g csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 120 g mungóbabcsíra
  • 120 g pirított mogyoró
  • 2 tojás
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • só, bors, chilipehely (ízlés szerint)
  • koriander és mogyoró a díszítéshez
  • olaj
  • 1 lime leve

A szószhoz:

  • 2 ek tamarind paszta
  • 2 ek halszósz
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 ek szójaszósz
Így készítsük el:
  1. Áztassuk be a rizstésztát nagyjából 20 percig hideg vízben, majd sós vízben pár perc alatt főzzük meg.
  2. Egy kisebb tálban keverjük össze a szószhoz szükséges alapanyagokat, majd belerakjuk a kisebb darabokra vágott csirkemellet.
  3. Egy magasabb falú serpenyőbe vagy wokba rakjunk egy kevés olajat, majd közepes-magas lángon kezdjük el pirítani az apróra vágott vöröshagymát, ezt követően pedig adjuk hozzá a fokhagymát és a felszeletelt kaliforniai paprikát. Pár perc után dobjuk bele a csirkemellet is.
  4. Egy tálban verjük fel a tojásokat, öntsünk még egy kicsit olajat a serpenyőbe, majd öntsük bele a tojást, a tésztát, a babcsírát és a mogyorót is,
  5. Keverjük alaposan el mindezt, utolsó lépésként pedig adjuk hozzá a sót és a borsot, valamint facsarjuk bele a lime levét.
  6. Tálalás előtt szórjuk meg korianderrel és mogyoróval, és már készen is vagyunk.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!