2024-08-10
Reggeli ázsiai módra: így készítsd el az édes hongkongi pirítóst
Amikor pirítósról beszélünk, a legtöbben egy hagyományos, vékony és ropogós kenyérszeletre gondolunk. A hongkongi verzió viszont nem éppen így néz ki: a kívül ropogós, belül viszont krémes klasszikus sokkal jobban hasonlít a mi bundás kenyerünkre, ám ízre jóval édeskésebb.
A bundás kenyérre hasonlító hongkongi pirítós kötelezően ott van az összes helyi teázó étlapján, ami nem is csoda, hiszen egy meglehetősen tápláló és rendkívül finom fogásról van szó. Az alap receptet rengeteg módon lehet variálni: a legtöbbször lekvárt, mogyorókrémet, Nutellát vagy egyszerű vaníliakrémet adnak hozzá, de gyakorlatilag bármilyen nekünk tetsző feltéttel el lehet készíteni.
- 4 vastag szelet szendvicskenyér vagy tejes kenyér;
- 2 közepes tojás;
- 2 ek sűrített tej;
- 1 ek tej;
- 1 ek sótlan vaj;
- 1 csipet só;
- olaj az elkészítéshez;
- mogyoróvaj/eperlekvár/Nutella a töltelékhez.
- Forraljuk fel az olajat a kisütéshez, eközben pedig verjük fel a tojásokat és készítsük elő a kenyeret.
- A kenyérszeletekre kenjük rá az általunk választott tölteléket, majd csináljunk szendvicseket belőlük. A tojáshoz adjuk hozzá a tejet és a sűrített tejet és a sót, majd keverjük alaposan össze.
- Mártsuk bele a szendvicseket a tojásos-tejes keverékbe, és engedjük felszívni egy kicsit.
- Ha már forró az olaj, akkor tegyük bele a lezárt szendvicseket és pirítsuk addig, amíg aranybarnává nem válnak.
- Az elkészült hongkongi bundáskenyér tetejére rakjuk rá a vajat, majd öntsük nyakon még egy kevés sűrített tejjel – ezt követően pedig már fogyaszthatjuk is.
(Recept: thekitchn)
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!