3 veszélyesen finom nyári előétel, amit percek alatt összedobhatsz 3 veszélyesen finom nyári előétel, amit percek alatt összedobhatsz
Fotó: Shutterstock

2024-07-06

3 veszélyesen finom nyári előétel, amit percek alatt összedobhatsz

A nyári időszakban sokan nem kívánják a nehezebb ételeket, így ilyenkor jól tudnak esni a könnyed, friss harapnivalók. Ha már kipróbáltuk egyes kultúrák legnépszerűbb salátáit, és azt is megtanultuk, hogyan készítsünk isteni hawaii poké tálat, akkor nincs más hátra, mint nekivetni magunkat egy-egy különleges előétel elkészítésébe.

Dinnyepizza

Hozzávalók:

  • 1 lilahagyma
  • 1 görögdinnye
  • 1 nagyobb uborka
  • 100 g fetasajt
  • kevés só és olívaolaj

Így készítsük el:                                                                                                   

  • Cikkezük fel a lilahagymát, majd rakjuk egy kisebb tálba, és öntsünk rá egy kevés meleg vizet. Hagyjuk mindezt pihenni nagyjából 5 percig.
  • Eközben vágjuk fel a görögdinnyét és készítsünk belőle kisebb háromszögeket úgy, hogy a pizzához hasonlóan ezeknek a széle a dinnye héja legyen.
  • Szedjük ki a hagymát a vízből és egy konyhai törlő segítségével szárítsuk meg. Szeleteljük fel az uborkát vékonyabb darabokra, tegyük rá a dinnyére, majd erre jöhet a fetasajt, a hagyma, a só és az olívaolaj is.
Sárgadinnyés saslik

Hozzávalók:

  • 1 sárgadinnye
  • 12 friss bazsalikomlevél
  • 12 szelet prosciutto
  • 2 zacskó mozzarella golyó (kb. 200 g)
  • balzsamecet a díszítéshez
  • saslikpálcikák a tálaláshoz

Így készítsük el:

  • Vágjuk ketté a sárgadinnyét, majd egy fagylaltos kanál segítségével merjünk belőle gombócokat.
  • Ezt követően kezdjünk bele a saslikok összeállításába: a pálcikára húzzunk fel egy sárgadinnye-gombócot, egy levél bazsalikomot, egy szelet prosciuttót, majd még egy sárgadinnye-gombócot. Ismételjük meg addig, amíg elfogynak a hozzávalók.
Epres bruschetta

Hozzávalók:

  • 1 nagy baguette
  • 500 g ricotta
  • 500 g eper
  • 2 ek friss bazsalikom
  • só, bors, olívaolaj az ízesítéshez

Így készítsük el:

  • Vágjuk közepesen vékony szeletekre a baguettet, kenjük meg a szeleteket egy kis olívaolajjal, majd pirítsuk meg a sütőben.
  • Egy közepes tálba rakjuk bele a ricottát, a sót, a borsot és 2 ek olívaolajat, keverjük mindezt alaposan össze, majd kenjük rá a pirítósra.
  • Vágjuk kisebb szeletekre az epret, majd rakjunk a ricottával megkent kenyérszeletek tetejére. Díszítésnek rakjunk rá egy kevés bazsalikomot, és már fogyaszthatjuk is.

(Receptek: Delish)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!