2025-03-30
Tej vörösborral? Egy dél-amerikai recept csodás eredményt ígér
Minden évben fel-felbukkannak izgalmas ízkombinációk az italok terén, amelyek vagy hatalmas trenddé növik ki magukat vagy fel sem kerülnek az itallapokra. Még nem tudni, melyik sors vár a dél-amerikaiak különleges borkoktéljára, az Espanholára, de az biztos, hogy sokak érdeklődését felkelti majd idén nyáron.
Az Espanhola egy különleges brazil koktél, amely vörösbor, sűrített tej, jég és ananászdarabok turmixolásával készül. Brazíliában a sűrített tej elmaradhatatlan alapanyag számos desszertben, így nem meglepő, hogy ebben is fontos szerepet játszik.
Bár a borkedvelők egy része fenntartásokkal fogadja ezt a különleges kombinációt, sokan frissítő és kellemes italnak tartják, hiszen a jól elkevert sűrített tej lágyítja a bor karakteres ízét. Ezért legikább azoknak ajánlott kipróbálni, akik tisztán nem szívesen fogyasztanak vörösbort.
A tökéletes állag eléréséért kézi tejhabosítót érdemes használni, amint a fenti videó is mutatja. Ami pedig a borválasztást illeti, a Daily Meal szerint nem szükséges nagyon drága palackot választani. A tökéletes Espanhola elkészítéséhez egy megfizethető, de jó minőségű bor is kiválóan megfelel.
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!