Fő a változatosság: cseréld le a rántottát Japán pofonegyszerű sós palacsintájára! Fő a változatosság: cseréld le a rántottát Japán pofonegyszerű sós palacsintájára!
Okonomiyaki
Fotó: Shutterstock

2025-01-30

  • Drive
  • Gasztro
  • Fő a változatosság: cseréld le a rántottát Japán pofonegyszerű sós palacsintájára!

Fő a változatosság: cseréld le a rántottát Japán pofonegyszerű sós palacsintájára!

Reggelire a legtöbben szendvicseket, tojásos fogásokat, édeskés zabkását vagy palacsintát fogyasztunk. Utóbbit viszont nem csak édes verzióban lehet elkészíteni: Japánban például népszerű egy sós változat, a káposztás okonomiyaki – íme, hogyan készíthető el!

Japán gasztronómiájában fontos szerepet játszik a street food. Az egyik ilyen ismert étel a káposztás, olykor hússal kiegészített palacsinta, az okonomiyaki. A recept Oszaka és Hirosima környékén különösen népszerű, de mivel elkészítése nagyon egyszerű a végeredmény pedig ízletes, ezért országszerte megtalálható a reggelizőhelyek étlapjain. A recepthez használt szószok régiónként változnak, de a káposzta, a tojás és az újhagyma általában mindegyik verzióban megtalálható.

Hozzávalók (2 főre):

Az okonomiyakihoz:

  • 270 g finomra reszelt káposzta (egy közepes méretű káposztának körülbelül a fele)
  • 75 g apóra vágott újhagyma
  • 50 g panko morzsa
  • 3 nagy tojás
  • só (ízlés szerint)
  • extra szűz olívaolaj

A tálaláshoz:

  • Worcestershire-szósz
  • majonéz
  • szezámmag
  • savanyított gyömbér  
  • ½ lap apróra vágott nori (sushihoz is használt alga)
  • mikrozöldek (opcionális)
Így készítsük el:
  1. Egy nagyobb edényben keverjük el a reszelt káposztát, az újhagymát, a panko morzsát és a sót. Ezután verjük fel a tojásokat, majd óvatosan öntsük hozzá. Az állaga meglehetősen folyékon lesz, de ez nem baj.
  2. Melegítsünk fel közepes lángon olajat egy serpenyőben, majd kanalazzuk bele a káposztás keverékből annyit, amekkora méretű palacsintát szeretnénk. Pár perc alatt süssük aranybarnára a palacsintákat.
  3. Tálaláshoz rakjuk a palacsintát egy tányérra, nyomjunk rá csíkokban majonézt és Worcestershire-szószt, majd szórjuk meg az apróra vágott norival, szezámmaggal és a mikrozöldekkel.

(Recept)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!