2025-01-30
Fő a változatosság: cseréld le a rántottát Japán pofonegyszerű sós palacsintájára!
Reggelire a legtöbben szendvicseket, tojásos fogásokat, édeskés zabkását vagy palacsintát fogyasztunk. Utóbbit viszont nem csak édes verzióban lehet elkészíteni: Japánban például népszerű egy sós változat, a káposztás okonomiyaki – íme, hogyan készíthető el!
Japán gasztronómiájában fontos szerepet játszik a street food. Az egyik ilyen ismert étel a káposztás, olykor hússal kiegészített palacsinta, az okonomiyaki. A recept Oszaka és Hirosima környékén különösen népszerű, de mivel elkészítése nagyon egyszerű a végeredmény pedig ízletes, ezért országszerte megtalálható a reggelizőhelyek étlapjain. A recepthez használt szószok régiónként változnak, de a káposzta, a tojás és az újhagyma általában mindegyik verzióban megtalálható.
Az okonomiyakihoz:
- 270 g finomra reszelt káposzta (egy közepes méretű káposztának körülbelül a fele)
- 75 g apóra vágott újhagyma
- 50 g panko morzsa
- 3 nagy tojás
- só (ízlés szerint)
- extra szűz olívaolaj
A tálaláshoz:
- Worcestershire-szósz
- majonéz
- szezámmag
- savanyított gyömbér
- ½ lap apróra vágott nori (sushihoz is használt alga)
- mikrozöldek (opcionális)
- Egy nagyobb edényben keverjük el a reszelt káposztát, az újhagymát, a panko morzsát és a sót. Ezután verjük fel a tojásokat, majd óvatosan öntsük hozzá. Az állaga meglehetősen folyékon lesz, de ez nem baj.
- Melegítsünk fel közepes lángon olajat egy serpenyőben, majd kanalazzuk bele a káposztás keverékből annyit, amekkora méretű palacsintát szeretnénk. Pár perc alatt süssük aranybarnára a palacsintákat.
- Tálaláshoz rakjuk a palacsintát egy tányérra, nyomjunk rá csíkokban majonézt és Worcestershire-szószt, majd szórjuk meg az apróra vágott norival, szezámmaggal és a mikrozöldekkel.
(Recept)
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!