2024-10-27
Unod a péksütiket? Próbáld ki Franciaország krémes reggelijét, a quiche-t!
Ha péksüteményekről van szó, talán nem túlzás azt állítani, hogy Franciaország verhetetlen finomságokkal ajándékozta meg a világot. Ilyen például a leveles tésztából készült quiche, melynek töltelékéhez csak tejszínre és tojásra van szükségünk – a többi hozzávalót kedvünk szerint választhatjuk ki. Népszerűek például a sajtos, a spenótos, a sonkás vagy a szalonnás variációk.
- 20 dkg reszelt burgonya
- 4 dkg vaj
- 5 tojás
- 2,5 dl tej
- 10 dkg reszelt cheddar sajt
- 5 csík bacon
- kolbász (ízlés szerint)
- frissen vágott metélőhagyma a díszítéshez (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, majd zsírozzunk ki egy nagyobb méretű sütőformát.
- Ezután egy nagy keverőtálban dolgozzuk össze a reszelt burgonyát az olvasztott vajjal és a sóval.
- Tegyük be a masszát a sütőbe nagyjából 25 percre, majd ha kivettük, szórjuk rá a cheddart és a bacont.
- Ha kolbásszal is ki szeretnénk egészíteni, akkor vágjuk vagy tépkedjük kisebb darabokra a kolbászt, és azt is oszlassuk el a megsült krumpli tetején.
- Vegyünk egy nagyobb tálat, üssük bele a tojást, adjuk hozzá a tejet és egy kevés sót, végül keverjük el alaposan. Mindezt öntsük a készülő quiche tetejére.
- Ezt követően süssük az egészet körülbelül 35-40 percig 180 fokon. A lényeg, hogy a quiche közepe is megszilárduljon.
- Ha sikerült aranybarnára sütnünk, szedjük ki a sütőből, és hagyjuk 10 percet pihenni, hűlni.
- Végezetül szeletelést követően szórjuk meg metélőhagymával, és már fogyaszthatjuk is!
-
(Recept)
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!