2024-10-14
Friss és fűszeres: shakshuka, a Közel-Kelet reggelije
Ha már unjuk a müzlit vagy a tojásos reggeliket, érdemes egy kicsit keletebbre néznünk, hiszen a Közel-Kelet tele van finomabbnál finomabb lehetőségekkel. Az egyik ilyen a paradicsomos-tojásos shakshouka, ami önmagában, de mártogatósként is megállja a helyét.
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 nagyobb kaliforniai paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek pirospaprika
- 1 ek őrölt kömény
- ½ ek őrölt chili
- 1 darabolt paradicsomkonzerv
- 6 tojás
- só, bors, petrezselyem (ízlés szerint)
- Vágjuk fel a hagymát, aprítsuk fel a fokhagymát és vágjuk kisebb csíkokra a kaliforniai paprikát. Kezdjük el a hagymát megpirítani, majd idő közben adjuk hozzá a fokhagymát és a kaliforniai paprikát is.
- Ezt követően hozzáönthetjük a paradicsomkonzervet is, majd fűszerezzük meg sóval, borssal, pirospaprikával és őrölt római köménnyel is.
- Keverjük meg néhányszor az egészet, majd hagyjuk besűrűsödni. Egy fakanál segítségével alakítsunk ki kisebb medreket, ezekbe pedig jöhetnek is bele a tojások.
- Tálaláskor sózzuk, borsozzuk a tojásokat, végül pedig szórjuk meg a fogást egy kis petrezselyemmel is. Süssünk ki pár szelet pirítóst, és már fogyaszthatjuk is!
(Recept)
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!