Friss és fűszeres: shakshuka, a Közel-Kelet reggelije Friss és fűszeres: shakshuka, a Közel-Kelet reggelije
Fotó: Shutterstock

2024-10-14

  • Drive
  • Gasztro
  • Friss és fűszeres: shakshuka, a Közel-Kelet reggelije

Friss és fűszeres: shakshuka, a Közel-Kelet reggelije

Ha már unjuk a müzlit vagy a tojásos reggeliket, érdemes egy kicsit keletebbre néznünk, hiszen a Közel-Kelet tele van finomabbnál finomabb lehetőségekkel. Az egyik ilyen a paradicsomos-tojásos shakshouka, ami önmagában, de mártogatósként is megállja a helyét.

Hozzávalók (6 adag):
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 nagyobb kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 ek őrölt kömény
  • ½ ek őrölt chili
  • 1 darabolt paradicsomkonzerv
  • 6 tojás
  • só, bors, petrezselyem (ízlés szerint)
Így készítsük el:
  • Vágjuk fel a hagymát, aprítsuk fel a fokhagymát és vágjuk kisebb csíkokra a kaliforniai paprikát. Kezdjük el a hagymát megpirítani, majd idő közben adjuk hozzá a fokhagymát és a kaliforniai paprikát is.
  • Ezt követően hozzáönthetjük a paradicsomkonzervet is, majd fűszerezzük meg sóval, borssal, pirospaprikával és őrölt római köménnyel is.
  • Keverjük meg néhányszor az egészet, majd hagyjuk besűrűsödni. Egy fakanál segítségével alakítsunk ki kisebb medreket, ezekbe pedig jöhetnek is bele a tojások.
  • Tálaláskor sózzuk, borsozzuk a tojásokat, végül pedig szórjuk meg a fogást egy kis petrezselyemmel is. Süssünk ki pár szelet pirítóst, és már fogyaszthatjuk is!

(Recept)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!