2024-10-16
Készülj a hidegre Dánia almás palacsintagolyóival, az aebleskiverrel!
Miután már visszarepítettük magunkat a nyárba a szicíliai rizsgolyókkal, itt az ideje, hogy kipróbáljunk egy másik labda formájú finomságot, a dán aebleskivert. Az almás desszert tökéletes társ lehet a bekuckózós estékre, ráadásul elkészítése sem bonyolult.
- 2 nagyobb tojás
- 2-3 alma
- 240 g liszt
- 1 ek cukor (vagy vaníliás cukor)
- 4-5 dl tej
- 4 ek vaj
- 2 tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 1-2 csipet só
- vaj (vagy olaj) a sütéshez
- porcukor és pirosbogyós lekvár vagy almaszósz a tálaláshoz
- Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét, majd verjük fel a fehérjéket és tegyük is félre az edényt.
- Vágjuk akkora szeletekre az almát, hogy a golyók közepébe beférjenek majd.
- Egy tálban keverjük el a tojások sárgáját, a tejet, a lisztet, a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Ha alaposan összedolgoztuk a hozzávalókat, adjuk hozzá a fehérjéket is.
- Gyúrjunk kisebb golyókat a tésztából, ezek közepére pedig helyezzünk egy-két szelet almát.
- Melegítsünk fel egy serpenyőt, tegyünk bele egy kevés vajat, majd minden oldalon pirítsuk meg a palacsintagolyókat. Forgassuk addig a labdákat, amíg mindenhol aranybarnák lesznek.
- Tálaláskor szórjuk meg némi porcukorral és kanalazzunk melléjük párat a lekvárból vagy az almaszószból.
(Recept)
Olvasd ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!