Készülj a hidegre Dánia almás palacsintagolyóival, az aebleskiverrel! Készülj a hidegre Dánia almás palacsintagolyóival, az aebleskiverrel!
Fotó: Rasmus Gundorff Sæderup, Unsplash.

2024-10-16

Készülj a hidegre Dánia almás palacsintagolyóival, az aebleskiverrel!

Miután már visszarepítettük magunkat a nyárba a szicíliai rizsgolyókkal, itt az ideje, hogy kipróbáljunk egy másik labda formájú finomságot, a dán aebleskivert. Az almás desszert tökéletes társ lehet a bekuckózós estékre, ráadásul elkészítése sem bonyolult.

Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):
  • 2 nagyobb tojás
  • 2-3 alma
  • 240 g liszt
  • 1 ek cukor (vagy vaníliás cukor)
  • 4-5 dl tej
  • 4 ek vaj
  • 2 tk sütőpor
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 1-2 csipet só
  • vaj (vagy olaj) a sütéshez
  • porcukor és pirosbogyós lekvár vagy almaszósz a tálaláshoz
Így készítsük el:
  • Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét, majd verjük fel a fehérjéket és tegyük is félre az edényt.
  • Vágjuk akkora szeletekre az almát, hogy a golyók közepébe beférjenek majd.
  • Egy tálban keverjük el a tojások sárgáját, a tejet, a lisztet, a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Ha alaposan összedolgoztuk a hozzávalókat, adjuk hozzá a fehérjéket is.
  • Gyúrjunk kisebb golyókat a tésztából, ezek közepére pedig helyezzünk egy-két szelet almát.
  • Melegítsünk fel egy serpenyőt, tegyünk bele egy kevés vajat, majd minden oldalon pirítsuk meg a palacsintagolyókat. Forgassuk addig a labdákat, amíg mindenhol aranybarnák lesznek.
  • Tálaláskor szórjuk meg némi porcukorral és kanalazzunk melléjük párat a lekvárból vagy az almaszószból.

(Recept)

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!