2024-10-12
Készítsd el a lengyelek nagy kedvencét, a pierogit!
Lengyelország egyik legnépszerűbb étele egyértelműen a finomságokkal megtöltött pierogi. Általában savanyúkáposztát, sajtot vagy valamilyen húst tesznek bele, de néha gyümölcsös verzióval is találkozhatunk. A pierogi tökéletes lehet egy hétvégi vacsorához, de vendégváró falatként is megállja a helyét!
A tésztához:
- 240 g liszt
- 1 tojás
- 115 g tejföl
- 60 g vaj
- pár csipet só
A töltelékhez:
- 230 g krumplipüré
- 115 g cheddar sajt
- A tálaláshoz:
- 60 g vaj
- 2 nagyobb mogyoróhagyma vagy vöröshagyma
- A tésztához keverjük össze a lisztet és a sót, majd adjuk hozzá a tojást is.
- Gyúrjuk ezeket valamennyire össze, aztán tegyük hozzá a tejfölt és a 60 g vajat is. Kezünk segítségével gyúrjuk addig a tésztát, amíg teljesen összeáll. Fontos, hogy ne legyen túl ragacsos, de valamennyire nedves maradjon.
- Ha ezzel készen vagyunk, csomagoljuk egy konyhai fóliába a tésztát, rakjuk be legalább 1 órára (de akár egy éjszakára is) a hűtőbe.
Olvasd el ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!


