Készítsd el a lengyelek nagy kedvencét, a pierogit!
Pierogi
Fotó: Shutterstock

2024-10-12

Készítsd el a lengyelek nagy kedvencét, a pierogit!

Lengyelország egyik legnépszerűbb étele egyértelműen a finomságokkal megtöltött pierogi. Általában savanyúkáposztát, sajtot vagy valamilyen húst tesznek bele, de néha gyümölcsös verzióval is találkozhatunk. A pierogi tökéletes lehet egy hétvégi vacsorához, de vendégváró falatként is megállja a helyét!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 240 g liszt
  • 1 tojás
  • 115 g tejföl
  • 60 g vaj
  • pár csipet só

A töltelékhez:

  • 230 g krumplipüré
  • 115 g cheddar sajt
  • A tálaláshoz:
  • 60 g vaj
  • 2 nagyobb mogyoróhagyma vagy vöröshagyma
Így készítsük el:
  • A tésztához keverjük össze a lisztet és a sót, majd adjuk hozzá a tojást is.
  • Gyúrjuk ezeket valamennyire össze, aztán tegyük hozzá a tejfölt és a 60 g vajat is. Kezünk segítségével gyúrjuk addig a tésztát, amíg teljesen összeáll. Fontos, hogy ne legyen túl ragacsos, de valamennyire nedves maradjon.
  • Ha ezzel készen vagyunk, csomagoljuk egy konyhai fóliába a tésztát, rakjuk be legalább 1 órára (de akár egy éjszakára is) a hűtőbe.

Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!