2024-07-06
3 veszélyesen finom nyári előétel, amit percek alatt összedobhatsz
A nyári időszakban sokan nem kívánják a nehezebb ételeket, így ilyenkor jól tudnak esni a könnyed, friss harapnivalók. Ha már kipróbáltuk egyes kultúrák legnépszerűbb salátáit, és azt is megtanultuk, hogyan készítsünk isteni hawaii poké tálat, akkor nincs más hátra, mint nekivetni magunkat egy-egy különleges előétel elkészítésébe.
Hozzávalók:
- 1 lilahagyma
- 1 görögdinnye
- 1 nagyobb uborka
- 100 g fetasajt
- kevés só és olívaolaj
Így készítsük el:
- Cikkezük fel a lilahagymát, majd rakjuk egy kisebb tálba, és öntsünk rá egy kevés meleg vizet. Hagyjuk mindezt pihenni nagyjából 5 percig.
- Eközben vágjuk fel a görögdinnyét és készítsünk belőle kisebb háromszögeket úgy, hogy a pizzához hasonlóan ezeknek a széle a dinnye héja legyen.
- Szedjük ki a hagymát a vízből és egy konyhai törlő segítségével szárítsuk meg. Szeleteljük fel az uborkát vékonyabb darabokra, tegyük rá a dinnyére, majd erre jöhet a fetasajt, a hagyma, a só és az olívaolaj is.
Hozzávalók:
- 1 sárgadinnye
- 12 friss bazsalikomlevél
- 12 szelet prosciutto
- 2 zacskó mozzarella golyó (kb. 200 g)
- balzsamecet a díszítéshez
- saslikpálcikák a tálaláshoz
Így készítsük el:
- Vágjuk ketté a sárgadinnyét, majd egy fagylaltos kanál segítségével merjünk belőle gombócokat.
- Ezt követően kezdjünk bele a saslikok összeállításába: a pálcikára húzzunk fel egy sárgadinnye-gombócot, egy levél bazsalikomot, egy szelet prosciuttót, majd még egy sárgadinnye-gombócot. Ismételjük meg addig, amíg elfogynak a hozzávalók.
Hozzávalók:
- 1 nagy baguette
- 500 g ricotta
- 500 g eper
- 2 ek friss bazsalikom
- só, bors, olívaolaj az ízesítéshez
Így készítsük el:
- Vágjuk közepesen vékony szeletekre a baguettet, kenjük meg a szeleteket egy kis olívaolajjal, majd pirítsuk meg a sütőben.
- Egy közepes tálba rakjuk bele a ricottát, a sót, a borsot és 2 ek olívaolajat, keverjük mindezt alaposan össze, majd kenjük rá a pirítósra.
- Vágjuk kisebb szeletekre az epret, majd rakjunk a ricottával megkent kenyérszeletek tetejére. Díszítésnek rakjunk rá egy kevés bazsalikomot, és már fogyaszthatjuk is.
(Receptek: Delish)
Olvasd el ezt is!
Kövessétek a közösségi csatornáinkat is, így nem maradtok le folyamatosan frissülő tartalmainkról: Drive Magazine néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!


